Bakan Yılmaz müjdeyi verdi!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yılmaz müjdeyi verdi!
Bakan Yılmaz müjdeyi verdi!
GİRİŞ 17.10.2013 15:17 GÜNCELLEME 17.10.2013 15:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulunda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulunda tarihi belirlenecek" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "Önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulunda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulunda tarihi belirlenecek. Diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa Bakanlar Kurulunda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok"

Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı.

Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    ahirette alınır bunun öcüü. 24 ay 18 ay 15 ay askerlik yapanlara madem tazminat ödesinler. Askerliğini 1 ay kala şehit olanları günahı bazı çevrelere şirin gözükmek uğruna oynama asker ve askerlikle.
    Cevapla
  • Mehmet Faruk Ünal 10 yıl önce Şikayet Et
    Kısa Dönemlere Neden Birşey Yok. Uzun dönem askerlik kısalırken kısa dönemlere hiç birşey yapılmaması çok büyük haksızlıktır. Ya hiçbirşey yapmayın, ya da orantısal olarak herkese aynı düzenlemeyi yapın. Kaldıki, kısa dönem askerlerin askerlikle bir ilgisi yok. Sadece gün sayıyorlar. Aslında süre kısaltılacaksa, en önce kısa dönemden başlanmalı, çünkü bunların altı ay veya dört ay olması askeri güç açısından hiç birşey farkettirmez. Ayrıca Üniversite mezunu olan bu insanların çoğu iş, güç sahibi, evli. Ama hepsinden önemlisi, birine bir iyilik yapılıyorsa, yanındakine de yapmak lazım. Yoksa Ak Parti üniversite mezunu büyük bir çoğunluğu üzmüş ve küstürmüş olur.
    Cevapla
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    düşmesin askerlik. 15 ayımı geri verin bana
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ozaman suriyeye saldıralım diyen haber7 yorumcuları. dacia dusterlarının yanında kendilerinidi askere hediye etmeleri gerekecek.
    Cevapla
  • Aslan Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    agop. ne devrimi cocukkk askerlige bakan yılmazın oglu gıtmıyor senın oglun gıdıyor oturup aglicagına seviniyorsun cok yazıkkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu