Kısa dönem askerlikte önemli gelişme!

Kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesi için hazırlanan dilekçe çok sayıda kişi tarafından imzalandı.

Kısa dönem askerlikte önemli gelişme!
Kısa dönem askerlikte önemli gelişme!
GİRİŞ 18.10.2013 11:59 GÜNCELLEME 18.10.2013 13:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TBMM Dilekçe Komisyonu'na kısa dönem askerliğin de 6 aydan 4 aya indirilmesi için başvuru yapılıyor.

İlk imzacısının Samet Devir olduğu dilekçelerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili açıklaması anımsatıldı.

Bu açıklamada, uzun dönem askerlik süresinin 12 ay olacağı belirtilirken, kısa dönem askerliğin aynı kalacağının ifade edildiği aktarılan dilekçelerde, kısa dönem askerlik süresinin de 6 aydan 4 aya indirilmesi istendi.

Dilekçe çok sayıda kişi tarafından imzalandı. Yeterli sayıda imza olması halinde kısa dönem askerlik süresinde de indirime gidilmesi öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Cengiz ÜSTÜNTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Sistem Çalışmıyor !!!!. Arkadaşlar, https://edilekce.tbmm.gov.tr/VatandasKayit.aspx adresinden e-dilekçe gönderiliyor fakat sistem çalışmıyor.Telefon : + 90 312 420 50 00 (Santral) TBMM santrali arayarak durumu şikayet edin bende bilgisayar programcısıyım görevliler görevini yerine yetirsin !!!
    Cevapla
  • Hasan Öz 10 yıl önce Şikayet Et
    askerlik hizmeti. Sayın Muharrem Tosun, Asker ocağı peygamber ocağıdır, askerlik yapmak vatan borcudur. Amaç vatana hizmettir ve bunu herkes bilir bilmesi gerekir. Besmele ile başlayıp chp milletvekillerine atıfta bulunman (AKP'ye oy vermiş biri olarak) yanlıştır. İşi politize etmek bu durumdan mağdur olanlara haksızlıktır. Ayrıca, kısa dönem olarak askerliğini yapanlar için, 4 ay veya 6 ay yada 12 ay (dahası tüm hayatı boyunca) öğretmen olarak, doktor olarak yada mesleklerinin gereği yaptıkları nitelikli işi en iyi şekilde yapması ile bu vatana daha iyi bir şekilde hizmetlerini yapmış olacaklardır. Askerlik hizmetini bu açıdan da düşünmek gereklidir.
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    kısa dönem askerlik yükten başka birşey değildir hatta 12 ay askerlik bile.. asker 7 8 ay içinde gerekli tüm donanıma sahip oluyor sonrası yine gereksizdir ve yüktür kısa dönemde ise gerekli silah eğitimi verildikten sonra bitirilmesi hem o asker için hem devlet için sadece kardır gerisi herkes açısından zarardan başka birşey değildir
    Cevapla
  • ramazan akpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    murat yılmaz .... senin askerlik anlayışın harç yatırma ,katkı payıyla ve krdi ile sınırlı.peki bu dediğin sıkıntıları niçin çekiyorsun ?ben söyliyeyim ,menfi çıkarların ,geleceğin için.herkez senin gibi düşünse ne olur acaba halimiz,bu memleketin hali ,muharrem kardeşim ne güzel yazmış ,anlayana .....
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    suriyeye karşı savaşalaım. dustırım (jeeplere seferberlik yazısı yazılınca) feda olsun diyenleri 6 ay değil 66 ay askerlik yaptırmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu