Bu hepimizin ayıbı! 14 bin çocuğa kucak açamadık

Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin çocuk kendilerine yuvasını açacak, sahip çıkacak bir Koruyucu Aile bekliyor.

GİRİŞ 28.11.2013 17:06 GÜNCELLEME 28.11.2013 17:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'de devlet koruması altında yaşayan 14 bin civarında çocuk bulunuyor. Bu çocukların kimisinin ailesi parçalanmış, kimisinin bugün parçalanmış bir ailesi bile kalmamış.

Devlet, bakımı altındaki bu çocukların tüm ihtiyaçları belki de bir çok ailenin standardını aşacak şekilde karşılanıyor. Karşılıyor karşılamasına da maddi olanaklar bu çocukların hayata atıldıklarında, kendi ayakları üzerinde duran, çevresine faydalı, kendiyle ve hayatla barışık, mutlu bireyler olmasına yetmiyor. Çünkü anne, baba şefkatinden ve sıcak bir aile ortamından yoksun büyüyen bu çocukların asıl ihtiyaçları kendilerine kucak açacak, iyi günde kötü günde yanlarında olacak bir aile.

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuklarında, sıcak bir aile ortamında büyüyebilmesi için son yıllarda Koruyucu Aile Uygulaması'nı tanıtan farklı projeleri hayata geçiriyor. Bunların sonuncusu ise, uygulamanı tüm yönlerinin etraflıca anlatıldığı Koruyucu Meleğim belgeseli.

Koruyucu ailelerden, uzaman psikologlara, çocukların kaldıkları sevgi evi ve yurtlarda çalışan personele, uygulamanın dini boyutuna açıklık getiren Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisine kadar konuyla ilgili herkesin bir arada olduğu bu belgesel, bir anlamda 76 milyonluk Türkiye'nin ayıbını da yüzüne vuruyor.

Bir koruyucu aile yanında yetişmezse, büyük olasılıkla suçlu, bağımlı veya düşkün olarak hayata devam edecek 14 bin çocuğun hikayesini ve onları hayata bağlamanın yegane yolunu anlatıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Ercan Günerden 10 yıl önce Şikayet Et
    İslam'da evlat edinme yoktur koruyucu ailelik vardır!. Kimse kendinin olmayan çocuğa analık babalık idda edemez... Konuyla ilgili ayet ve hadisleri dileyen arkadaşlar interneten arayıp bulabilir... Evlat edinme de aile isterse bir ömür çocuktan bu bilgiyi saklayabilir, resmi olarak tüm kayıtlar silinir ve çocuk ailenin gerçek çocuğu olarak kaydedilir. Ama koruyucu ailelik öyle değil, zaten analık babalık iddiası yok, çocuğun ana babası belli. Sadece bu ana babalar hayırsız olduğu için çocukları devlet mecburen yurtlara almış. Ve diyorki; ey duyarlı vatandaşlar, ben bu çocuklara parayla satın alınabilecek her şeyi alıyorum, ama sevgi de parayla satılmıyor. Gelin siz sevginizi verin bu yavrulara. Tökezlediklerinde arkalarında bir aileleri, sahip çıkacak birileri olsun diyor. Koruyucu Aile olabilene helal olsun. Ellerinden öperim. Olamayanlara da istirhamım, insaf lütfen.
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞ ZENGİNLERE DÜŞÜYOR. Normal insanların değil bu çocuklara,kendi çocuklarına bakacak durumu yok... bu konuda iş zenginlere düşüyor, bir konserde yüzbinler kazanan sananatçılara, işyerlerinin,mağazalarının sayısını bilmeyen Koç lara,Sabancılara ve onlar gibilere düşüyor,bu birkaç çocuğa gösteriş için burs vermekle olmaz,ve sanatçılar onuda yapmıyor,mesala Serdar Ortaç ı ele alalım,Kıbrısda kumar masalarında büyük paralar kaybettiğini çok duyduk,ama falan çocuğu okuttu,falan çocukevine büyük bağış yaptı haberini duymadık,ve onun gibi nice sanatçılar,parasını kumara,uyuşturucuya verip,hayır yapmaya gelince dilenci ye sadaka verir gibi davrananlar.
    Cevapla
  • Kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Her Çocuk Şanslı Olmayabiliyor... Bir Çok aile, çocuk esirgeme kurumlarından evlatlık ediniyor, bir çoğu cocuklara gereken ilgiyi sevgiyi göstermiyor. en azından devlet idaresinde oldularmı, devlet kendi bünyesinde yetiştirip kurumlarında çalıştırıyor.. ilgisiz,sevgisiz, şiddet uygulayan ailelerin yanında yaşamaktansa, orada yaşamak daha iyidir.
    Cevapla
  • Risale-i Nur 10 yıl önce Şikayet Et
    Sevgi verebilmek. Cocuklar yetimhanelerde birarada kaliyor 30 cocuga 2 anne düsüyor diyelim babada varmi bilemeyiz ,kisacasi sevgi veremezsiniz ,vereceginiz sevgi yetmez onlar diger cocuklardan daha fazla sevgiye muhtac.Onlara mutlaka koruyucu aileler sahip cikmali devlet zaten koruyucu ailelere yardim edecektir.Bir ailenin yaninda büyümekle yetimhanede büyümeyi bir tutamayiz.Zaten koruyucu aile olacak kisilerin maddi manevi durumlari göz önünde bulunduruluyordur. Bu cocuklarin anne ve babalari bakamiyor devlete birakiyor kimse kimseyi suclamasin .Tabiiki anne ve babasi var ama bakamadiklarindan dolayi birakilmis terk edilmisler.Millet olarak sorumluluk ne kadar büyük artik birde siz düsünün.
    Cevapla
  • Ercan Günerden 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim yorum Allah aşkına!. Anne babaları sizinkiler kadar insan evladı olmadığı için ya da kendileri sizin kadar şanslı olmadıkları için bu çocuklar yurtta yuvada... Yaş ortalamanız kaç sizin arkadaşlar 17-18 falan mı? Hayatın bazen acı olduğunu anlayacak tecrübelerden yoksun olduğunuz aşikar yazdıklarınızı okuyunca... Ne diyeyim, Allah sizinkileri ve bizimkileri düşürmesin buralara... Devlet ne kadar iyi bakarsa baksın, buradaki çocukları da tez vakitte bir ana babaya kavuştursun... Bir çocuğunuz olduğunda ne demek istediğimi anlarsınız... O güne kadar gün güneşli hava güzel, bu kafayla devam edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!
Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor