Daha şehit acısı dinmeden konser!

2 Astsubayın şehit edildiği Çanakkale'nin Biga ilçesinde daha şehit acısının üzerinden 6 gün geçmeden Biga Belediyesi konser ve dans gösterisi düzenlendi. Acıya tuz basan olayı Biga halkı sert dille kınadı.

Daha şehit acısı dinmeden konser!
Daha şehit acısı dinmeden konser!
GİRİŞ 24.04.2014 12:16 GÜNCELLEME 24.04.2014 17:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

6 gün önce Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen 46 yaşındaki Yakup A.'nın, Merkez Karakol Komutanı 46 yaşındaki Astsubay İlhan Yıldız ve Astsubay Ömer Yanar'ı pompalı tüfekle şehit etmesinin acısı yüreklerde yaşanırken, CHP'li Biga Belediyesi ise 23 Nisan'ı dayanak göstererek dans gösterisi ve Kolpa konseri düzenledi.

Şehitler ve acı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'a konserleri iptal ettirmezken, eğlence ve dans gösterileri tüm gece sürdü. Eğlence ve konser ise başta gazi ve şehit aileleri olmak üzere duyarlılık gösteren ve şehit acısını yüreklerde yaşayan Türkiye'yi ve Bigalıları derinden üzdü. Halk bir de "daha 7'si olmadı" diyerek üzüntüsünü bir kez daha dile getirdi.

Çanakkale ve Biga'dan konuyla ilgili Haber7'ye konuşan STK isimleri olayı kınayarak, konserin iptal edilmiş olması veya ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

"BELEDİYE DE HALKIMIZ DA DUYARSIZ"

Acının çok taze olduğunu ifade eden Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz, "Gündüz gerçekleşen 23 Nisan etkinleri normal ama acı çok taze iken hemen akabinde konser düzenlenmesi doğru değil, bu konser ve eğlence iptal edilebilir ya da ertelenebilirdi. Yöneticilerin daha duyarlı olmasını istediğimiz gibi Biga Belediye Başkanının bu konseri iptal etmesi ya da ertelemesi gerekirdi. Bu bize gösterdi ki belediye başkanı bu tür acılara duyarsız. Ama maalesef halkımız da duyarsız. Kendileri o acıyı yaşamadıkları için kimsenin acısına önem vermiyorlar. Biz şehit aileleri olarak şehitlere önem verilmemesine ve duyarsızlığa çok üzülüyoruz. Bir gün onlar da o acıyı yaşayabileceklerini unutmasınlar ve şehitlerine saygılı olsunlar" diye konuştu.

"AHLAKİ DEĞERLERE KARŞI POPİLİZMİ TERCİH ETTİLER"

Konuyla ilgili bir hatırlatmada bulanan ve olayı kınayan iki dönem Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, "Biz geçtiğimiz yıl 18 Eylül 2013 Kurtuluş etkinlikleri kapsamında var olan konser programını komşu ülkede yaşanan acı olaylar ve akan kardeşkanı sebebiyle vicdanlarımız el vermedi ve iptal etmiştik. Biga'da daha üç gün önce belki de son elli yılın en acı olayı yaşandı. İki güvenlik görevlimiz görevi başında haince şehit edildi. Sadece Biga değil tüm Türkiye şehitlerimize ağladı ve yakınlarının acısını paylaştı. Ancak yerel yönetim seçimleri öncesi kazaen meydana gelen ve can kaybıyla sonuçlanan olaylar üzerinde olağan üstü hassasiyet gösterenler, bu akşam maalesef henüz bizim topraklarımıza düşen kutlu kanları kurumamış olan şehitlerimizin hatırasına aynı hassasiyeti ve duyarlılığı gösteremediler. Yapmış oldukları kamuya açık konser eğlencesiyle ahlaki ve insani olana karşı popilizmi tercih ettiler. Böyle olmamalıydı diye düşünüyor ve açıkça kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"ACININ ARKASINDAN TATLI OLMAMALIYDI"

Biga'nın şehitlerine karşı görevini yerine getiremediğini söyleyen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Biga Şubesi Başkanı Akif Kireç ise, "Konserin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında olduğunu düşünürsek olayı pek büyütmemek gerekir. Ancak daha birkaç gün önce 2 şehidimizin olduğu acı olay sonrası tatlı olmamalıydı. Yani acı üzerine hemen tatlı olmaz ve üzüntü yaşanmalı. Ayrıca Biga şehitlerine tam olarak görevini yerine getiremedi. Bir şehidimiz 24 diğer şehidimiz 32 yılık astsubaydı ve arkalarından yavrularını bıraktılar. Biga cenazedeki ve konserdeki kalabalığı düşünmeli. Konser ertelenmek istenseydi ertelenebilirdi. Cumartesi günü şehitlerimiz için mevlit düzenlenecek. Tüm Biga'mızı aynı duyarlılıkla mevlide bekliyoruz" diye konuştu.

"İPTAL EDİLMELİYDİ AMA MAALESEF YAPILDI"

Şehitlere karşı görevlerimiz olduğunu hatırlatan MHP Biga İlçe Başkanı Atilla Soykan, "Şehitlerimizin acısı taze iken bu konser düzenlenmemeliydi. İptal edilmeli ya da ertelenmeliydi, 10 gün sonra da yapılabilirdi ama maalesef yapıldı. Ben MHP Biga İlçe Başkanı olarak konsere katılmadım. Astsubaylar yakın arkadaşımdı. Şehitlere karşı görevimiz vardı. Bu konuyla alakalı geniş konuşmak istemiyorum çünkü hemen 'şehitler üzerinden siyaset' yapılıyor diyorlar. Tekrar ülkemizin ve Biga'mızın başı sağ olsun diyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.

"TEK KELİME İLE VEFASIZLIK VE AYIP"

Şehitlere karşı vefayı anlatarak oğlunu konsere göndermediğini söyleyen Biga Şehitliği kitabı yazarı Engin Gürsu ise, "Böyle bir şeyin olmasını sözle açıklayamıyorum. Ben oğlumu konsere göndermedim yaşananı anlattım şehitlerimiz var acımız taze dedim. Bu durum çok ayıp. Şehitlerimizden bir tanesinin eşi de öğretmen, saygılı olunmalıydı. Tek kelime ile ayıp diyorum ve kınıyorum. Şehitlerimize vefasızlık olmamalıydı. Konser, eğlence ertelenebilir veya iptal edilebilirdi" dedi.

Bigalılardan konuyla ilgili paylaşımlara gelen bazı yorumlar;

"EĞLENCE DORUK NOKTASINA ULAŞTI"

Biga Belediyesi ise konseri, "Belediyemizce Çınarlık Parkında saat 21:00'da düzenlenen konserde KOLPA Grubu muhteşem bir performans ile Biga'lıları coşturdu. Saat 20:00'da Brisha Dance Kids Show ile başlayan eğlence, saat 21:00'da KOLPA grubunun sahneye çıkması ile doruk noktasına ulaştı" sözleri ile facebook sayfasında paylaştı.

samet.tuncer@haber7.com

@samettuncer17

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Anıl Güven 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlere yazık siz nasıl konseri iptal edemezsiniz ? şehitler için iptal ediyor sizde eğlenceye devam ediyorsunuz ayıp size !
    Cevapla
  • cemoka 10 yıl önce Şikayet Et
    kınamaya bakın hele . sözde biga halkı kınamış sert çıkmış tahminim odurki o iki askerin aileleri dışında belki bir kaç yakını hariç kimsenin aklına bile gelmemiştir. lafa geldimi şehit ölmez vatan bölünmez derler ama icraata geldimi kimsnein taktığı yok hepsi boş böyle sahip çıkıyorlar vatanlarına.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    kutlama. bunlar zaten o şehitlerın kutlamalarını yapıyorlar ,o şehitlerın ecdatlarından kanuni sultan suleyman fransada bu dans çıkınca ahlaksızlık ülkemede sıçrar diye bir fermanla yasaklatmıştı ,şimdi onun ülkesinde şehitleri dans ile kutluyorlar
    Cevapla
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    konsere gidenler bigalı değil mi. beyler boşverin ya.. bunlar çanakkalede oluyorsa iki şehit 500 bin yatan şehit utanmazlar bunlar.
    Cevapla
  • CUMA HARUN HARUNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    nerdee. 18 MART çanakkale deniz zaferi yıl dönümlerinde (( içmeyenler başüstüne)) gelibolu yarımadası manzaralı arpa suyu tadında yıldönümü kutlayan bir kesimden iki astsubay kıdemli başçavuşun ( allah nur içinde yatırsın) yasını tutmasını bekleyin !!! çok beklersiniz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı