Manavgat'taki sel felaketi

Manavgat ilçesinde meydana gelen sel felaketinde zarar görenlere toplam 5 milyon lira kaynak ayrıldı

Manavgat'taki sel felaketi
Manavgat'taki sel felaketi
GİRİŞ 24.01.2015 11:46 GÜNCELLEME 24.01.2015 11:46

Manavgat ilçesinde 25 Ekim'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle evi, işyeri, tarlası ve araçları zarar gören vatandaşlara ödenmek amacıyla Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından 5 milyon lira ödenek ayrıldığı bildirildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen selin ardından zarar tespit komisyonu kurulduğunu hatırlattı.

Bulgurlu, kurulun çalışmaları sonucunda, 228 tarımsal hasar, 570 ev, 585 işyeri ve depoları, 575 kişiye ait araç olmak üzere, toplam bin 958 hasar tespit edildiğini kaydetti.

Selzedelere Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından 5 milyon lira ödenek ayrıldığını belirten Bulgurlu, tarım alanları için 8 bin, evler için 5 bin, ev depoları için bin, işyerleri için 4 bin, işyeri depoları için 2 bin ve araçlar içinde bin 500'er lira yardım yapılacağını açıkladı.

Bulgurlu, tarım alanları zarar gören ve Tarım Sigortaları Havuzu'ndan yararlanmayan 218 vatandaştan, 8 bin liranın altındaki zararın tamamını, 8 bin liradan fazla olanların da 8 bin liraya kadarki kısmı olmak üzere toplam 1 milyon 463 bin lira yardım yapılacağını bildirdi.

Kaymakam Bulgurlu, 25 Ekim'de sel nedeniyle zarara uğradığını söylemesine rağmen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ndeki adresi tutmayan 99 kişi ve ev deposu adresleri tutmayan 18 kişiye yardım yapılamayacağını ifade etti.

Bulgurlu, işyerini sel bastığını belirten 72 kişinin de vergi kayıtları olmadığı için yardımdan yararlanamayacağının altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar