Özgecan'ın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı

Tarsus ilçesinde, dün sabah saatlerinde cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın cenazesi defnedildi.

Özgecan'ın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
Özgecan'ın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
GİRİŞ 14.02.2015 13:10 GÜNCELLEME 14.02.2015 14:22
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Tarsus'ta kaybolduktan sonra dün sabah Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın, Mersin'deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi.

CENAZESİNİ KADINLAR TAŞIDI

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da evin önünde kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığı diledi. Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan'ın fotoğraflarına "Seni unutmayacağız Özgecan" yazısını yazdı.

Bu arada, Aslan'ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracından tabutu alan kadınlar, musalla taşına kadar taşıdı. Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

ANNEDEN YÜREKLERİ YAKAN SÖZLER

Anne Songül Aslan, gözyaşları içinde "Kızım canım kızım benim. Kanı yerde kalmasın. Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben nasıl büyüttüm ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm" diye ağıt yaktı. Sinir krizi geçiren anne Aslan ile baba Mehmet Aslan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

"Sütünü ve harçlığını verdim gitti"

Kızını en son okula yolcu ettiği Sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu.

 Bu arada, törene katılan kadınlar, "Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge'ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük" sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü. Özgecan Aslan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene, Özgecan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla çok sayıda kişi katıldı.

ÖZGECAN ASLAN İÇİN TAKSİM'DE PROTESTO 

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Taksim'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından protesto gösterisi düzenleniyor.

Taksim Fransız Konsolosluğu önünde toplananlar vatandaşlar, Galatasaray Meydanı'na yürüyecek.

MERSİN'DE TÜM PROGRAMLAR İPTAL 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi nedeniyle Sevgililer Günü dolayısıyla düzenleyeceği toplu nikah töreni kapsamında gerçekleştireceği tüm programları iptal etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ailesinin kayıp ilanı vermesinden iki gün sonra dün cesedi Tarsus ilçesi Çamalan mevkiinde yakılmış halde bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinliklerin iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Açıklamada, “Önceki gün hunharca bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın üzüntüsünü milletçe yaşarken, daha önce duyurusunu yaptığımız etkinliklerin yapılması düşünülemezdi. Yaşadığımız acıdan ve üzüntüden dolayı, toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinlikler iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Bu bağlamda genç kızımız Özgecan Aslan’a Yüce Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesine, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.

YORUMLAR 61
  • hadimm 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp yaaaa
    Cevapla
  • alihan 9 yıl önce Şikayet Et
    canym kardesim ozgecan seni hic unutmijas.bunu yapalara diyejegim su erkekseniz kendinize oldurun.
    Cevapla
  • ufuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer islamiyeti biz müslümanız dediğimiz halde tavizsiz yaşasaydık bu durumlara gelmezdik bu bir değil iki değil daha nice gençlerimiz bu vahşetlere kurban gittiler... Cehalet ala vezni Rezalet... ama şu bir gerçek ki burda binlerce yorumda yazsak bu vahşetleri bitirmeyecek. İdam idam diyenlere bende önce islam islam islam diyorum vesselam..
    Cevapla
  • aytekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ölene Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum, verilen cezaların caydırıcı olmadığı da muhakkak, yalnız evlilik yerine sevgili olarak birlikte yaşayanların arttığı, kız erkek sokakta yarı çıplak dolaşmanın özgürlük olarak savunulduğu, Müslümanlık ile batının arasına sıkışmış bir toplumun neticesi bunlar.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu acı yarın sizin çocugunuzun başına gelirde ozaman siz direk gömersiniz topraga...bu vahşeti yapanları direk idam edeceksin sorgusuz süalsiz direk idam...arap kıralı için yas ilan ediliyor..işte şimdi yas ilan edilsinki ozaman bu ülkede her türk vatandaşının degerli oldugunu bilelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!