Özgecan Aslan son gelişme nasıl neden öldürüldü

Özgecan Aslan üzerine benzin dökülerek yakıldı. Özgecan Aslan ile ilgili en son haberler haber7.com'da

Özgecan Aslan son gelişme nasıl neden öldürüldü
Özgecan Aslan son gelişme nasıl neden öldürüldü
GİRİŞ 24.02.2015 09:42 GÜNCELLEME 24.02.2015 09:42
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Üniversiteli genç kız Özgecan Aslan'ı neden öldürdüler? Özgecan Aslan kimdir? Özgecan Aslan'dan geriye bu görüntüler kaldı. Özgecan'ın katili Fatih Gökçe'nin ve Suphi Altındöken'in şoke eden fotoğrafları ve tüm gelişmeler haber7.com'da

Özgecan Aslan son dakika haberleri

Özgecan Aslan'ın otopsi raporu sonuçlandı

Mersin'de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın otopsi raporuna göre tecavüz söz konusu değil.

Genç kızın özellikle boyun kısımında çok sayıda bıçak darbesi ve öldürücü kesikler, kafasında küt cisim darbelerine bağlı travmatik bulgular ve vücudunun değişik yerlerinde çok sayıda ödem ve morluklar saptandı. 

ÖZGECAN'IN ELLERİNDE, CANİNİN DNA DOKULARINA ULAŞILDI

Raporda, Özgecan’ın vücudunun büyük kısmının yandığı belirtildi. Özgecan’ın, katil zanlısınca kesilen ve daha sonra bulunan ellerinde tırnak incelemesi yapıldı. İnceleme sonucunda, Özgecan'ın tırnaklarında, katil zanlısından alınan DNA dokularına ulaşıldı. 

Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunun soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’a gönderildiği öğrenildi. Savcı Akyol’un raporun ulaşmasıyla birlikte eldeki tüm deliller ışığında iddianamesini yazmaya başladığı ve kısa süre içinde mahkemeye iddianameyi sunacağı belirtildi.

Savcıdan üçüne de en ağır ceza talebi

Özgecan cinayetiyle ilgili soruşturmada inceleme sona erdi gibi. İddianamede 3 sanık için de ağırlaştırılmış müebbet isteneceği iddia edildi

Hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’la ilgili soruşturmada sona gelindi. Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından yürütülen soruşturma dosyasında tek eksik olan belge Özgecan’a ait otopsi raporu. Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi raporunun da gelmesiyle birlikte soruşturma tamamlanmış olacak.

‘Canavarca hisle...’

Vatan'ın edindiği bilgiye göre 3 sanık yani Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe için savcılık makamı TCK’nın 82’ye B maddesi gereğince ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet’ talebinde bulunacak. Bu talebin bulunulmasında ise sanıkların verdiği ifadeler etkili oldu. Suphi Altındöken ifadesinde Özgecan’ın ellerini daha ölmeden kestiğini ifade etmesi ve daha sonra yakması aleyhinde en önemli kanıt.

Fatih Gökçe’nin de ağırlaştırılmış müebbet talebi istenmesinin nedeni ise Suphi ve Necmettin Altındöken’in ifadesi. baba oğul verdikleri ifade Fatih’in Özgecan’ın boğazını ve ardından ellerini kesmesini söylediğini iddia etti. Ayrıca benzinin temin edilmesi de bir başka delil. Bu iki ifade ve benzin temini Fatih’i de Suphi kadar suçlu hale getirdi.

Babanın hırıltı ifadesi delil

Baba Necmettin Altındöken’in ifadesinde, “Ben kesme işlemlerini görmedim ancak arabanın içinden gelen hırıltı seslerinden anladım. Birisinin genzinden ‘hığğ’ sesi geliyordu” demesi de Özgecan’ın hala yaşadığını gösterdi. Babanın, Özgecan’ı kurtarmak için hiçbir girişimde bulunmaması, onlarla birlikte minibüse binmesi, pasif kalması onu da diğer iki zanlı kadar suçlu kıldı. Ayrıca babanın Özgecan’a ait kitapları ve kıyafetleri ablasının sobasında yaktığını beyan etmesi de kuvvetlendirici delil sayıldı.
39 yıldan önce kesinlikle af yok

3 zanlı TCK’nın 82’ye B maddesi gereğince Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak. Hukukumuzdaki en ağır ceza bu. Ağırlaştırılmış hapis cezasının ömür boyu hapis cezasına göre en belirgin farkı, aflardan yararlanamayacak olması. Aftan yararlanabilmesi için 39 yıl hapis yatmış olması gerekiyor.

O yasa 8 aydır yürürlükte! Hakim isterse hadım edebilir

Özgecan Aslan cinayetinin ardından gündeme gelen ‘hadım etme’ uygulamasıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam geçen yıl haziran ayında kabul edilen bir yasadan bahsetti. İslam, geçen haziran ayında kabul edilen yasaya göre doktor raporu üzerinden faile kastrasyon (kimyasal yollarla cinsel gücün yok edilmesi) yapılabileceğini açıkladı. Ancak bunun için önce failin cezasının bir kısmını çekmesi ve şartlı salıverme maddelerine uygun olması gerekiyor. Ayşenur İslam’ın bahsettiği yasa 5237 sayılı Ceza Ve İnfaz Kanunu’nun 108. Maddesinin 9. Fıkrasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında infaz kanununda bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler arasında bazı suç tipleri sıralanıyor. Bunlardan ikisi de cinsel saldırı ve cinsel istismar suçları.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından YÖK'ten flaş karar

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin yeni düzenleme yapılacağını duyurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Saraç, resmi sosyal medya hesaplarından, ikinci öğretim ders saatlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Saraç, açıklamasında, "Bize sosyal medya, elektronik posta ve faks yoluyla ulaşan özellikle kız öğrencilerimizin, son günlerde yaşanan üzücü hadisenin de etkisiyle ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ilişkin şikayetleri üzerine, konuyu tekrar ele almaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

İkinci öğretime ilişkin kararın, 4 Haziran 2014 alındığını belirten Saraç, "İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizin bir kısmının çalışan kişiler olması gibi meselenin birden fazla yönü bulunmaktadır. Bununla birlikte önceliğimiz öğrencilerimiz ve onların huzurlu bir şekilde eğitim almalarıdır. Kısa süre içerisinde konuya ilişkin karar alacağımızı umuyorum."

Özgecan’ın babasının yardım teklifine cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Duruşunu hayranlıkla izledim' dediği Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, bir kez daha herkese olgunluk dersi verdi.

Varlıklı olmamasına rağmen teklif edilen yardımları geri çeviren Aslan, Mersin Valiliği'nin açtığı hesabı kızı adına kadın sığınma evi yapılması şartıyla kabul etti.

Okulundan evine dönmek için bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan, tecavüze direnmesi üzerine vahşice katledilip sonra da yakılan Özgecan Aslan’ın ailesi sergiledikleri olgun duruşla tüm Türkiye’nin takdirini topladı. 15 yıldır Tarsus’un Barış Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Aslan’ın, geçimini matbaa işleri ve grafikerlikten sağlıyor. Özgecan ile birlikte 2 kız 1 erkek çocuk babası olan Aslan, çevresi tarafından hoşgörülü, yardımsever ve dürüst biri olarak biliniyor.

MADDİ YARDIMLARI GERİ ÇEVİRDİ

Kızı Özgecan’ın ölümünden sonra, vakur duruşu ve engin gönüllü tavrıyla topluma olgunluk dersi veren Aslan, varlıklı olmamasına rağmen, olayın ardından kendisine yapılmak istenen bütün maddi yardımları geri çevirdi. Aslan, Mersin Valiliği’nin açtığı hesabı ise kızı adına kadın sığınma evi açtırmak koşuluyla kabul etti. Geliri orta düzeyde olan Aslan ailesi, 2 oda bir salon evde yaşıyor. Büyük kızları Beste, Çukurova Üniversitesinde Konservatuar bölümünde okurken, küçük çocukları Barış Ali ise 6.sınıfa gidiyor.

SANIRIM PSİKOLOG OLDU

Hayatını kaybeden Özgecan’ın ise en büyük hayali psikolog olmaktı. Daha önce iki defa üniversite kazanmasına rağmen gitmeyen Özgecan, insanlara faydalı olmak için psikoloji okuyabileceği özel bir üniversitenin psikoloji bölümünü yüzde yüz burslu kazandı.

Baba Mehmet Aslan Ögecan’ın bu hayalini, “Özgecan dünyanın en ünlü psikoloğu olmak isterdi. Sanırım bir şekilde de; böyle bir şekilde de olsa, oldu gibime geliyor” sözleriyle ifade etti.

Özgecan Aslan cinayetinde şok itiraf!

Özgecan Aslan cinayetine yardım eden Fatih Gökçe’nin, 4 ay önce eski sevgilisine tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından şok bir gelişme daha ortya çıktı Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre, yaklaşık 4 ay önce 23 yaşındaki N.A., bir dönem sevgili olduğu ve cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Fatih Gökçe ile bir kafede buluştu. İddiaya göre; Gökçe, eski sevgilisinin içeceğine uyku ilacı attı.

Genç kız kendinden geçince Fatih Gökçe, planını devreye soktu. Gökçe, önce N.A.’yi sahil kenarındaki bir eve götürdü, ardından da tecavüz etti. 18 yaşındayken Fatma T. adlı bir kadınla evlenip boşanan ve bu evliliğinden bir de kız çocuğu olan Gökçe, yaklaşık 1.5 ay boyunca N.A.’yı zorla alıkoydu.

Aynı zamanda da TIR şoförlüğü yapan Gökçe, iş icabı uzun yola gidince de N.A., komşusunun telefonundan ailesine ulaştı, ardından da aldığı borç parayla kaçıp, Tarsus’taki ailesinin yanına sığındı. Ancak genç kız, korktuğu için polise gidemedi. Daha önce ‘kayıp’ başvurusunda bulunan ve sonrasında da kızlarını Fatih Gökçe’nin kaçırdığı yönünde şikayetçi olan N.A.’nın ailesi de, bir başka iddiaya göre de baskı ve tehditler üzerine bu şikayetinden vazgeçti.

Olayın şokunu hâlâ üzerinden atamayan N.A. yaşadıklarını sadece Akşam'a anlattı.

BANA TECAVÜZ ETTİ

Benimle evleneceğini söylüyordu. Ama ‘vitiligo’ yani güneşe çıkamama hastalığı olan 5 yaşında kızı vardı. Ona bakıcılık yapmamı istiyordu. Beni 1.5 ay boyunca o evde alıkoydu. Bana zorla sahip olup, tecavüz etti. Gökçe’nin TIR ile uzun yola gitmesini fırsat bilip evden kaçtığını da anlatan N.A., vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın yaşadıklarının kendisini de sarstığını anlattı. ‘Neden şikayetçi olmadın?’ şeklindeki soruya da N.A., “Korktum. Adımın çıkmasını istemedim. Ben onu Allah’a havale ediyorum" cevabını verdi.

Özgecan Aslan'ın katilinin eşi vahşet gecesini anlattı

Özgecan Aslan cinayetinde tutuklanan 26 yaşındaki Suphi Altındöken’in aynı yaştaki eşi Neslihan Altındöken ilk kez konuştu.

Eşi Suphi’nin hayatı kendisine zehir ettiğini, açtığı boşanma davasını tehditle geri çektirdiğini anlatan Neslihan Altındöken, "Allah onun belasını versin, onun en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Asıl üzüldüğüm, Özgecan’ın ailesi... Onların acılarını paylaşıyorum" dedi.

Kamuoyunda infiale yol açan cinayetin ardından 3 yaşındaki oğlu ile yakınlarının yanına sığınan Neslihan Altındöken, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabiriyle panik içinde konuşurken önce, "Benim telefonumu nasıl, nereden buldunuz?’ diye de tepki gösterdi. 

''BİRKAÇ AY ÖNCE BOŞANMA DAVASI AÇTIM''

Olayın şokunu yaşayan bir çocuk annesi genç kadın, Suphi Altındöken ile ortaokulda okurken bir süre arkadaşlık ettiğini, 5 yıl önce de evlendiğini belirtti. Neslihan Altındöken, "Severek evlendik, ancak bana hayatı zehir etti. Evlendiğim güne lanetler olsun, bir gün yüzü görmedim. Sürekli şiddet uyguluyordu, artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Bir kaç ay önce boşanma davası açtım. Ancak, beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiği için davayı geri çektim" diye konuştu.

O GECEYİ ANLATTI 

Neslihan Altındöken, eşi Suphi’nin üniversiteli Özgecan Aslan’ın öldürdükten sonra eve gece telaşlı bir durumda geldiğini anlattı.

Neslihan Altındöken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eve girer girmez lavaboya giderek elini yüzünü yıkadı. Yüzünde tırnak izleri ve sıyrıklar vardı. Ne olduğunu sorduğumda, kavga ettiğini söyleyip geçiştirdi. Kıyafetini değiştirip hemen evden çıktı. Yakalandığı gece jandarma ekibi gelerek beni de ifadeye götürdü. Allah onun belasını versin, onun en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ona kesinlikle üzülmüyorum, çünkü hem Özgecan’ın hayatını, hem de bizim hayatımızı bitirdi. Lanetler olsun ona."

 

Katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi konuştu

Mersin'de acımasızca öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan "Babası yüzünden böyle oldu" dedi.

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in annesi yaşadıklarını anlattı. Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan Show Ana Haber'e oğluyla ilgili gerçekleri açıkladı. Anne Naciye Tan, şunları söyledi;

BABASI YÜZÜNDEN BÖYLE

"Kimse hırsız, katil doğmaz herkes melek doğar. Benim çocuğumun sağlığı bozuk. Babasıyla beraber büyüdü, o yüzden böyle. Bir insan o ya, benim oğlumun bir insanın canını almaya hakkı yok"

Cübbeli Ahmet Hoca: Özgecan şehittir

Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan Aslan için Cübbeli Ahmet Hoca 'Şehittir' yorumunda bulundu gerekçesini söyledi.Hocanın sözleri şöyle;

Hadis-i şeriflerden anlaşıldığına göre namusunu korumak için direnirken vahşice öldürülen Özgecan Aslan kızımız şehit mertebesindedir.

Özgecan kızımız haberlerden anladığımıza göre namusunu kirletmemek için, ırzını muhafaza uğrunda hunharca katledilmiştir.  

Hadis-i şerifte “Haksız yere öldürülen kişi şehittir” (Nesai, Tahrimü’d-dem: 25, no:4096, 7/117) buyruluyor. Bu olayda bu kızımızın haksız yere öldürüldüğünden hiç şüphe yoktur.  Dolayısıyla bu hadis-i şerife göre kendisine şehit diyebiliriz. 

MÜJDELERE NAİL OLACAK

Diğer bir hadis-i şerifte “Malını müdafaa ederken öldürülen şehittir”(Buhari No: 2348) buyruluyor. Hal böyle olunca malını korurken öldürülen şehit ise ırzını korurken öldürülen hayli hayli şehittir. Bu yavrumuzun kendisinin ve ailesinin Müslüman olduğundan şüphe olmadığı için bu hadis-i şeriflerin müjdesine nail olacağı aşikârdır. Ama Müslüman olmayan biri bu tarz kötü şeylerle karşılaşsa İslam’a göre ona şehit diyemiyoruz. O da tabi masumdur. Şehit İslami bir mertebe olduğundan Özgecan yavrumuz Müslüman olduğuna göre bu hadis-i şerifler kesinlikle kendisine uygun düşmektedir. 

HÜKMİ ŞEHİT

Şunu belirtelim ki bir hakiki şehitlik vardır bir de hükmi şehitlik vardır. Hakiki şehit vatanı müdafaa ederken Allah yolunda cephede öldürülen kimsedir. Onlar kanlarıyla gömülürler. Cenazeleri yıkanmaz ve elbiseleri çıkartılmaz. Şehitliğin bir de hükmi kısmı vardır. Haksız yere öldürülenler, malını müdafaa ederken öldürülenler, depremde, göçük altında ölenler, yanarak ölenler şehittir. Bunlar gibi ölümler hükmi şehitliği kazandırır. Hükmi şehitlikte cenaze yıkanır, kefenlenir. 

Cephede ölenden farkı budur. Ancak hükmi şehitlikte sevap bakımından Allah indinde şehit itibarı görür. 

EVLİYALARDAN KIYMETLİ

Allah’ın kendilerine en çok değer verdiği kullar 4 kısımdır. Bunların başında peygamberler gelir. Sonra sıddıklar gelir. Ebu Bekir Sıddık bunların reisidir. Daha sonra şehitler gelir. Bunların efendisi Hazreti Hamza’dır. Daha sonra da salihler gelir.  

Nisa Suresi’nin 69. Ayetinde bu dört zümre zikredilmektedir. Görüldüğü üzere peygamberler ve sıddıklardan sonra şehitler geliyor. Evliyadan bile önce şehitler geliyor yani. Dolayısıyla mertebeleri Allah indinde çok kıymetlidir. Ve kanlarının ilk damlasıyla bütün günahları bağışlanmaktadır.  Ahirette kendilerine özel makamlar, köşkler, saraylar ve diğer Müslümanlardan daha öncelikli haklar verilecektir. Dolayısıyla hükmen şehit olanlar da aynı müjdeleri ahirette alacaklardır. Özgecan’ı kendi kızım yerine koydum ve acısının ciğerimi yaktığını hissettim. Rabbim özel rahmeti ile muamele eylesin, sualsiz hesapsız cennetine dâhil etsin. Ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. (Vahdet)

Özgecan’dan geriye bu görüntüler kaldı

 

Özgecan'ın katilinin şoke eden fotoğrafları

Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in Facebook hesabındaki fotoğraflar şok etti.

Özgecan Aslan'ın iki katil zanlısının ardından aranan üçüncü şüpheli bugün yakalandı.
 
SİLAHLI POZ VERMİŞ

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken adına Facebook'ta açılan sayfada zanlıların çok sayıda fotoğrafı paylaşıldı. Elinde silahla poz veren zanlı Fatih Gökçe'nin, ülkücü işareti yaptığı fotoğraflar da dikkat çekti.
 
İşte Özgecan'ın katil zanlısı adına açılan hesaptan yapılan paylaşımlar;




Özgecan Aslan'ın katillerinden mide bulandıran paylaşım

Özgecan'ı öldürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan Fatih Gökçe'nin mide bulandıran bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

Cinayetin ardından gözaltına alınanlardan, minibüs şoförü Suphi Altındöken’in arkadaşı Fatih Gökçe 21 Ocak günü Facebook üzerinden ilginç bir paylaşımda bulunmuş.

Yüklediği fotoğrafta tecevüze uğramış genç bir kadının haberinin bulunduğu gazete küpürünü paylaşan Fatih Gökçe, bu olayın faili olan ve hapis cezası alan Kasımpaşalı Tekin yerine de kendi fotoğrafını montajlamış.

KARISINA ŞİDDET UYGULAMIŞ
 
Suphi Altındöken ile birlikte olaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan babası Necmettin Altındöken’in de karısına uyguladığı şiddet nedeniyle eşinin evi terkederek köyüne döndüğü bilgisine ulaşıldı. 





Özgecan için kendini öldürüyordu

Adana'da 28 yaşındaki Süleyman Özşahin, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı. 

Kamyonetinin üzerine çıkan Özşahin, küçük tüpte ısıttığı demir çubuğu koluna bastırıp kendini yaralarken, "Ya o adam idam olacak ya da ben" diye bağırdı.

Kent merkezinden geçen D-400 Karayolu üzerindeki Türkkuşu Kavşağı'na kamyonetiyle gelen pimapen ustası Süleyman Özşahin, vatandaşların şaşkın bakışları altında aracının üzerine çıktı. Yanında getirdiği küçük tüpü yakarak, ısıttığı demir çubukla kolunu dağlayan Özşahin, elindeki bıçakla da polislerin kendisine yaklaşmasını engelledi.

Polislerin ikna etmek için çaba harcadığı Özşahin, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptığını söyledi. Özşahin "Özgecan'ın kanı yerde kalmayacak. Bugün Özgecan'ın hesabı sorulacak. Özgecan'ın çığlıklarını kim duydu, polis nerdeydi. O kız ormanda yakılırken, onun çığlıklarını kim duydu. Bunun hesabını kim verecek" diye bağırdı. 

Özşahin daha sonra tüpte ısıttığı demir çubuğu koluna bastırırken, "Ben o adamın idam olmasını istiyorum. Ya o adam idam olacak yada ben idam olacağım. Onun bedeni böyle yanarken onun çığlıklarını kim duydu. Ben orda olsaydım böyle olur muydu. Ben onun kanını yerde bırakır mıydım" diyerek kendini yaraladı. 

Daha sonra eylemine son veren Özşahin'in, polisler tarafından  emniyete götürülürken ağladığı gözlendi.

 

 

 

YORUMLAR 156
  • derin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz,; allah onlari kahretsin sana bu yapilirmiydi canim yeri cennet olur ,duamiz seninle basiniz sag olsun bir ozgecan giti ama bin ozgecan geldi
    Cevapla
  • derin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz,; allah onlari kahretsin sana bu yapilirmiydi canim yeri cennet olur ,duamiz seninle basiniz sag olsun bir ozgecan giti ama bin ozgecan geldi
    Cevapla
  • Emine alabey 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne soylesem azdir senin için sozler yeterli değil dilimde tek bir cumle ozgecan bu nasıl adalet allahim bu nasıl cesaret allah tez vakitte cezalarini versin insallah sana uzanan eller kırılsın dayanamıyorum
    Cevapla
  • meryem 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun nasıl kıydılar sana canïm benim seni seviyoruz hiç bir zaman unutmayacaz seni özgecannnnnnnnnnn
    Cevapla
  • Riza 8 yıl önce Şikayet Et
    Hz ALLAH CC Gani gani rahmet eylesin kabrini nurlarla meleklerle doldursun kardesim ö zgecan cok üzüldük ailene sabirlar versin mevlam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama