446 göçmenin yakalandığı operasyon kamerada

Mersin'in Anamur ilçesinde 446 göçmenin yakalandığı mülteci operasyonu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince saniye saniye görüntülendi.

GİRİŞ 27.04.2015 14:44 GÜNCELLEME 27.04.2015 15:09

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Anamur ilçesi Çamlıpınarı mevkiinin 4 mil açığında demirli bulunan Moğolistan bayraklı 'Ole' isimli ticari gemi ile göçmen kaçaklığı yapılacağı bilgisine ulaşan ekipler, Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle birlikte ortak operasyon düzenlendi. 65 metre boyundaki ticari gemiyi uzun süre takibe alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bir grup göçmenin lastik botla gemiye taşındığının belirlenmesiyle birlikte harekete geçti. 3 Sahil Güvenlik botu tarafından kuşatılan ticari gemiye düzenlenen operasyonda, 71 Suriyeli göçmen ile 10 Suriye uyruklu gemi mürettebatı suçüstü yakalandı.

Devam eden çalışmada ise, Mersin Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce, karadan gemiye götürülmek için bekleyen 345 Suriye uyruklu göçmen daha ele geçirildi. Operasyonda 223'ü erkek, 71'i kadın ve 122'si çocuk olmak üzere toplam 416 göçmen olası bir faciadan kurtarılırken, 10'u Suriye uyruklu 11 insan kaçakçısı ise gözaltına alındı. 

OPERASYON KAMERADA 

Öte yandan 416 göçmenin yakalandığı mülteci operasyonu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, Moğolistan uyruklu ticari gemiyi termal kameralarla takibe alan ekipler, bir grup göçmenin lastik botla gemiye götürüldüğünün tespit edilmesi üzerine harekete geçiyor. 3 Sahil Güvenlik botu tarafından kuşatılan gemideki göçmenler, ekipler tarafından yakalanarak tahliye ediliyor. Bu arada, kamera görüntülerine göre, gemiye götürülmeyi bekleyen diğer göçmenler ise jandarma ekiplerince yakalanıyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’