İmamlar konser verecek

Samsun'da bir araya gelen 12 imam nota, repartuar, şan, diksiyon, ud, keman, ders dersleri alıyor. İmamlar kurdukları koro ile de Türkiye'de konser vermeye hazırlanıyor.

İmamlar konser verecek
İmamlar konser verecek
GİRİŞ 25.09.2004 19:15 GÜNCELLEME 25.09.2004 19:15

Samsun'da bir araya gelen 12 camii imamı daha güzel, Kuran ve ezan okumak için 6 aydır müzik eğitimi alıyor. Nota, repertuar, şan, diksiyon, ud, keman, def dersleri alan imamlar, kendi içinde kurdukları İmamlar korosu ile de tüm Türkiye'de konser vermeye hazırlanıyor.



Samsun'da Hoş Seda Müzik Derneği çatısı altında bir araya gelen 12 camii imamı, bestekar ve müzisyen Kemal Olguncan'dan müzik eğitimi alıyor. Nota'dan kemana kadar bir çok alanda eğitim alan imamlara, ezanı makamına göre okumanın yanında Türk Sanat Müziği ve Türk Halk müziği dersleri de veriliyor. Kendi içinde oluşturdukları İmamlar Korosu ile ilk konserini 9 Ekim'de Samsun Değişim Sahnesi'nde verecek olan imamlar, Türkiye turnesine çıkmayada hazırlanıyor.



Yaklaşık 6 aydır müzik eğitimi aldıklarını belirten cami imamlarından Burhan Güleryüz, camiye gelen ve gelmeyen herkesin ezanı dinlediğini bunun için tüm imamların Kuran'ı ve Ezanı güzel okuma zorunluluğu olduğunu söyledi.



İslam'a ve ibadete davetin en güzel şeklinin ezan olduğunu da ifade eden Güleryüz, 'Müzik eğitiminin ardından cemaat bizi daha çok sevmeye başladı ve cemaatimizin sayısında artış oldu.' şeklinde konuştu.



Atakum Şahin Cami İmamı Ali Rıza Kurt ise musikinin dine hizmet etmek için bir araç olduğunu söyledi. Her imamın eğitimden geçmesine karşın kulağa hoş gelmeyen sesler çıkattığını belirten Kurt, 'Müzik eğitimi aldıktan sonra kendimdeki değişikliği hem ben hem de cemaatim fark etti. Müzik eğimi almadan önce ezan okumuyormuşum, sadece bağırıyormuşum' dedi.



Samsun'un değişik camilerinden gelen 12 imama eğitim veren Müzik Hocası Kemal Olguncan ise imamların, aldıkları eğitim itibari ile müziğe yatkın olduklarını ve çok çabuk ilerleme kaydettiklerini söyledi.



İmamlara ezanı makamlı okumanın yanında nota, diksiyon, keman ve ud gibi müzik dersleride verdiğini belirten Olguncan, Ekim ayında Samsun'da verecekleri ilk konserine herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’