Dar gelirli gruplar için yeni kurslar açılacak

Dar gelirli kadınların meslek edindirme projeleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ile  İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yeni meslek kursları planlandı.  

Dar gelirli gruplar için yeni kurslar açılacak
Dar gelirli gruplar için yeni kurslar açılacak
GİRİŞ 19.08.2015 11:06 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:06

İşbirliği projesi kapsamında sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan meslek kurslarını planlamak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ile İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam Menzilahir-Umurbey Sosyal Hizmet Merkezi'ni ziyaret etti.

Kurslar için ihtiyaç duyulan sanayi tipi dikiş makinaları Edirne Valiliğince temin edilerek, Sosyal Hizmet Merkezi'ne teslim edildi.  Menzilahir-Umurbey Mahallesi'ndeki meslek kurslarına katılan kadın kursiyerlerde, iş birliği kapsamında açılacak olan yeni kurslar ve Sosyal Hizmet Merkezine alınan sanayii tipi dikiş makinaları için Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin'e teşekkür etti.

Yaklaşık 70 kursiyerin halen çeşitli kurslara çocukları ile birlikte  katıldığı Menzilahir-Umurbey Sosyal Hizmet Merkezinde mis meyve sabunu, ahşap boyama, makine nakışı, okuma-yazma ve el sanatları kursları devam ediyor. Aile eğitim programları dışında sosyal ve  kültürel faaliyetlere katılan  kursiyer kadınların ,  çocuklarına da okul öncesi eğitim hizmeti veriliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...