Bir numara Gülen, iki numara Uslu

"Paralel yapıya" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen oldu.

Bir numara Gülen, iki numara Uslu
Bir numara Gülen, iki numara Uslu
GİRİŞ 26.10.2015 14:12 GÜNCELLEME 26.10.2015 19:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

"Selam Tevhid'de kumpas soruşturması" kapsamında aralarında Fetullah Gülen, Emre Uslu ve eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 122 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Başsavcılıkça onaylanan 10 bin 529 sayfalık iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede, haklarında yakalama kararı çıkarılan firari şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmesi de talep edildi.

İddianamede, firari şüpheliler Gülen ve Uslu ile Atayün'ün, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, hukuka aykırı olarak kişiler verileri kaydetmek'' suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 67,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    korkarım yavaş yavaş tüm cemaatlerin işi bitirelecek...
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bir fitneceden başkası söylemez. Alem-i İslam'a hizmet eden Ehl-i İman cemaatlerinin hepsi görevinin başındadır. Ben bir Risale-i Nur talebesi olarak söylüyorum ki, ihanet şebekelerini cemaat kisvesi altında bu ümmetin içine sokanlar umduklarını bulamayacaklar. Senin gibi fitne sokmaya çalışanların da hevesleri kursaklarında kalacak. Gülen örgütü gibi münafık şebekeleri de hem bu dünyada hem Ahirette hak ettikleri cezayı göreceklerdir.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı evliya olarak görenin aklına şaşarım islami tasafvuf bilgisi yoktur bu adamın mürşidi yok mürşidi ingiliz Amerika bunun mürşidi yani şeytan
    Cevapla
  • hazım 8 yıl önce Şikayet Et
    ondan sonra kaç tane 1 numara var?
    Cevapla
  • Eski Subay 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim 28 Şubatta yapamadığızı yapan AK Partiyi bu şeriatçi ve cia elemanı haine karşı yaptıkları için tebrik ediyorum. Bu Kasım da oyum AK Partiye. Durmak yol vurmaya devam... FETÖ'ye :D
    Cevapla
  • ehli iman 8 yıl önce Şikayet Et
    muslumandirlar, haksizlik etmeyin. asiriya kacmayin taraftarlikta
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir de böyleleri var. Adamlar Alem-i İslam'ı hançerliyor, bunlar aşırılıktan bahsediyor. Uyan Müslüman uyan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...