İşten atılan otobüs muavinleri eylem yaptı

MHP'li Adana Büyükşehir Beledyesi tarafından işlerine son verilen otobüs muavinleri haklarını aramak için eylem yaptı.

İşten atılan otobüs muavinleri eylem yaptı
İşten atılan otobüs muavinleri eylem yaptı
GİRİŞ 21.12.2015 14:37 GÜNCELLEME 21.12.2015 14:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 'özel halk otobüslerinde muavin çalıştırılamayacağı'na ilişkin 9 Aralık 2009'da aldığı karar, bugün uygulanmaya başlandı. Karar nedeniyle işsiz kalan 578 muavin, işlerine dönmek için belediye önünde eylem yaptı. MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü'nün ise işçilerle görüşmeyi kabul etmediği, sadece seçtikleri temsilciyle bir belediye yetkilisinin görüştüğü ileri sürüldü.

İnönü Parkı'nda toplanan muavinler, taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla özel halk otobüslerinde muavin uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi.


İşçiler sesini duyurmak için Hüseyin Sözlü'ye sesleniyor...

Alkış ve ıslıklarla yaklaşık 300 metre ilerideki Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına yürüyen muavinler, belediye yetkilileriyle görüşmek istedi. 

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan muavinlerden Taner Gürgen, "Bugün 578 muavin ekmeğinden oldu. Ailemiz perişan edildi. Biz ne yapacağız? Soruna çözüm bulunsun" dedi. Üniversite öğrencisi olduğunu ve yarı zamanlı olarak otobüs muavinliğini yaptığını söyleyen Kamil Güleç ise, "Bu kadar insan ne yapacak? Zaten şehirde işsizlik diz boyu. Biz nasıl geçineceğiz? Sesimizi duyun" diye konuştu. 

Aralarında temsilci seçip yetkililerle görüşen muavinleri belediye önünde bekleyişi sürüyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Gözünü seveyim Milletin partisi AKP !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi