Tencere içinde patlayıcıya 46 yıl hapis

Van'da evinde patlayıcı yerleştirilmiş düdüklü tencereler bulunan sanık hakkında 46 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tencere içinde patlayıcıya 46 yıl hapis
Tencere içinde patlayıcıya 46 yıl hapis
GİRİŞ 09.06.2016 11:07 GÜNCELLEME 09.06.2016 11:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Ocak 2016'da ihbar üzerine düzenlenen operasyon sonucu evinde 2 düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı, akım kaynağı olarak kullanılacağı değerlendirilen akü ve 22 metre uzunluğunda kablo ele geçirilen tutuklu sanık V.B. hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

46 YILA KADAR HAPİS

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak veya el değiştirmek" suçlarından 46 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Emniyet Müdürlüğünde susma hakkını kullanan sanık V.B, savcılık sorgusunda, atılı suçu kabul etmeyerek yüzü kapalı kişilerin kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.İddianamede, "Beni, 'bombaları sakla yoksa sana zarar veririz, kaçarsan da ailene zarar veririz' diye tehdit ettiler." diyen sanık V.B'nin ifadesinin çelişkili olduğu ve maddi gerçekliği saklamaya çalıştığı vurgulanarak, ilgili sevk maddelerince cezalandırılması talep edildi.

 

YORUMLAR 2
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    ailesini de kobani ye defetsinler
    Cevapla
  • Hayatınız yalan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalpleri en iyi bilen Allahtir....sanki içinizde yokta.. kalbinden en ufak bir sempati duyup destek olan yardım eden varsa Allah onu iki cihanda da kahru perişan etsin inş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi