Köylüler çobanı terörist sanınca...

Gümüşhanede, ormanlık alandan yalnız başına köye girmek isteyen çoban köylüler tarafından yakalandı.

Köylüler çobanı terörist sanınca...
Köylüler çobanı terörist sanınca...
GİRİŞ 10.07.2016 15:54 GÜNCELLEME 10.07.2016 15:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana köyünde gece yarısı ormanlık alandan yalnız başına köye girmek isteyen Muhammet Kalkan (35) isimli çoban köylüler tarafından yakalandı. Terörist olabileceği düşüncesiyle şahsı alıkoyan köylüler jandarmaya haber verip şahsı sorguladı. 

YEMEK VERDİLER

Uzun süre yol yürümekten yorgun düşen, yağmur ve açlık nedeniyle de bitap düşen kişi, köy meydanında sorgulandı. Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Fener köyü nüfusuna kayıtlı ve çoban olduğu öğrenilen Muhammet Kalkan’ın karnı doyuruldu.

ÇOBAN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kahvehanede vatandaşların sorularını yanıtlayan Kalkan, Trabzon’dan iki gün önce çıktığını ifade ederek abisi ile birlikte koyunlarını Harava Yaylası’na götürmekte olduklarını söyledi.

Cebeli Köyü Yaylası yakınlarında ayağında oluşan sorun nedeniyle daha fazla ilerleyemediğini kaydeden Kalkan, “Öğlen saatleriydi. Çok yorulmuştum ve ayağımda önceden var olan rahatsızlığın artması nedeniyle daha yürüyemiyordum. Abime Zigana Dağı’na geri dönmek istediğimi söyledim. O da ‘Yolu bulup dönebilirsen git.’ dedi. Geri dönerken sis yüzünden yolu kaybettim. Göz gözü görmüyordu. Yayla yolunu takip edip dağdan dağa geçtim. O sırada duman etkisini artırdı. Yoldan çıkıp ormanlık alana düştüm. Akşam da olmuştu. Karanlık bastırdığında sonradan Zigana’nın Lendap meziresi olduğunu öğrendiğim yerde insanlar gördüm. Onlardan kuru ekmek aldım. Yolun köyün içerisine indiğini öğrenince buraya kadar sağ salim gelebildim. Lendap’ta gördüğüm vatandaşlar daha sonra peşime gelmiş. Ama ben köye gelmiştim. Sonra köylüler beni alıp karnımı doyurdular.” dedi.

KAYNAK: GÜNE BAKIŞ
YORUMLAR 1
  • Abdullah Ademoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Linç edilmediğin için 2 rekât şükür namazı kıl yavrum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı
Fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açıldı, yeniden otopsi yapılacak