Vahşet: Metrelerce sürükledi!

Görüntüler üzerine hayvanseverler Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

Vahşet: Metrelerce sürükledi!
Vahşet: Metrelerce sürükledi!
GİRİŞ 23.11.2016 14:57 GÜNCELLEME 23.11.2016 14:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'da kangal cinsi bir köpeğin aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesi kan dondurdu. Sokak Hayvanlarını Koruma, Yaşatma, Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) tarafından köpeğe işkence yaptığı iddia edilen şahsın bulunması için suç duyurusunda bulunuldu.

Tekirdağ'da kimliği belirlenemeyen bir kişinin kangal cinsi köpeği aracının arkasında sürükleyerek yaptığı işkence hayvanseverler tarafından fotoğraflandı. Çorlu ilçesinde çekildiği iddia edilen fotoğraf hayvanseverler arasında infiale neden oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz görüntünün kan dondurduğunu dile getirdi.

Derneklerine gelen ihbarı değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, "Bu insanlık ayıbıdır" diyerek, "Resimdeki köpeğin çektiği acıyı hepimiz görüyoruz, bu insanın beslediği başka hayvanlar varsa o hayvanların da hayatları tehlikededir. Kanunlar açıktır, bu kişinin bu günden sonra başka hayvanlara zarar vermemesi için hayvan beslemesi yasaklanmalıdır. Bu eylemi bu kadar vahşice gerçekleştiren birinin ileride başka canlara ve insanlara da zarar verebileceği yapılan araştırmalarla sabittir. Bu suç işleme eğilimi olarak kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Görüntüler üzerine Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Umarız en kısa zamanda bu şahıs yakalanır ve alması gereken cezayı alır" dedi.

YORUMLAR 5
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Irakta arabaların arkasına insan bağlıyorlar, bu hayvanseverlerin sesinin çıktığını duydunuz mu?
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    bu olaya tek hayvenseverler değil,kalbinde zerre kadar merhamet vicdan olan herkes ses çıkarır.bence senin susman daha hayırlı.konuşma sus!!!
    Cevapla
  • Şaban 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet, el insaf be kardeşim. Hiç kimse insanlara işkence edilmesini savunmaz. Bütün canlıların yaşam hakkı kutsaldır. Suriye'de veya Irakta ki insanlara işkence veya eziyet edilmesi, bu insan müsveddesinin yaptıklarını haklı çıkarmaz, umarım hakkında yasal işlem yapılır. Ne yani bu rezilliğe sessiz mi kalalım, Allah'ın yarattığı, ağzı olan ama dili olmayan bu köpeğin suçu ne. Haberi okurken dahi insanın vicdanı sızlıyor. Sahipli ya da sahipsiz sokak hayvanlarının vebali tüm insanlığa aittir. Hele hele şu Kış günlerinde titreyerek aç gezen bu hayvanların önüne evimizden artan yiyeceklerle, bir tas da su koysak ne güzel olur değil mi?
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ahmetcim suriye de ırakta hayvanlar insanlara hiç zarar vermiyor sorun burada sen bu işin neresini savunuyorsun anlat bize
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    yoksa o köpeğe senmi eziyet ediyordun konu nerde nerdesin azıcık insaflı ol ,, onlarla dünya insanhakları ilgileniyor uyuyorlarmı ? o insanlar hayvanmı ki hayvan hakları ilgilensin ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak