17 Nisan (Bugün) tüm okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama...

Milyonlarca öğrenci yarın okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. 17 Nisan pazartesi günü itibariyle okullar tatil mi? İşte ilk okul, orta okul, lise ve üniversitelerin tatil edilmesiyle ilgili tüm gelişmeler.

17 Nisan (Bugün) tüm okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama...
17 Nisan (Bugün) tüm okullar tatil olacak mı? Resmi açıklama...
GİRİŞ 17.04.2017 11:18 GÜNCELLEME 17.04.2017 11:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yarın okullar tatil mi? MEB Bakanlığı kararını açıkladı. Katıldığı bir toplantıda öğrencilerin merak ettiği konuya açıklık getiren Bakan Yılmaz, 17 Nisan'da okullar tatil mi sorusuna yanıt verdi. Seçim gününün ertesi günü olan 17 Nisan 2017 Pazartesi tarihinde tatil olup olmama konusu öğrenciler ve veliler tarafından da büyük bir merakla bekleniyordu. Nisan pazar günü yapılacak seçim dolayısı sebebiyle 17 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "16 Nisan'da halk oylamasını yapıyoruz, sandık kurullarında birçok öğretmenimiz görev almakta. Sayımların sağlıklı olabilmesi için, yapılacak itirazların da yine sağlıklı şekilde neticelenebilmesi için, aynı zamanda okullarımızda düzenin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için Başbakan'ımızın talimatıyla 17 Nisan'ı tatil etme kararı aldık" şeklinde açıklama yaptı.

Peki 17 Nisan pazartesi günü sınavı olanlar ne yapacak?

MEB tarafından 16 Nisan seçimleri olması nedeniyle 17 Nisan pazartesi günü okullar tatil edildi. Bu tarihte sınavı olan öğrenciler 18 nisan salı günü sınavlarına girebilecekler.

Sandıkların başında görevli olarak bekleyecek olan öğretmenlerin yorucu mesaisi ve okulların tertibinin bozulması nedeniyle 16 Nisan pazar günü yapılacak seçim dolayısı sebebiyle 17 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi. Peki lise ve üniversite öğrencileri bu tatilden yararlanabilecek mi? İşte binlerce öğrencinin merak ettiği sorunun yanıtı.

Fakültelerden gelen açıklamaya göre üniversitelerde yarın okullar tatil edilmeyecek. Fakat MEB tarafından yapılan açıklamada tüm liselerde 17 Nisan pazartesi günü okullar tatil edilecek.

YORUMLAR 2
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkese selam
    Cevapla
  • isimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    heryerde sen varsın bikerde kartatilinde görmüştüm seni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!