MEB'den velilere uyarı! İmzalamayın

MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu.

MEB'den velilere uyarı! İmzalamayın
MEB'den velilere uyarı! İmzalamayın
GİRİŞ 10.05.2017 07:00 GÜNCELLEME 10.05.2017 07:04
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Milli eğitim Bakanlığı son 6 ay içinde 60'tan fazla ruhsatsız faaliyet gösteren özel eğitim kursu tespit etti. Eğitim koçluğu, TEOG kampı, ödev merkezi gibi isimler altında dershanecilik yapmaya devam eden kurslara toplam 2 milyon TL ceza kesildi. Kurumların tamamı kapatıldı. 1 Ağustos 2017'den itibaren özel eğitim kursları sadece bir bilim grubunda faaliyet gösterebilecek. MEB bu kursları takip için dijital bir sistem geliştirdi. Kursların faaliyetleri elektronik ortamda denetlenecek.

ÜÇÜNCÜSÜNDE KAPANACAK
Ruhsatı olan ancak Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na aykırı faaliyetler yaptığı tespit edilen çeşitli kurumlara yönelik de kapsamlı bir çalışma yapıldı. Reklamlarında öğrenci resmi kullanan, izinsiz yerleşim planı değişikliği yapan, gerçeğe aykırı ilan ve reklam veren toplam 10 ildeki 17 özel öğretim kurumuna 217 bin 740 TL para cezası kesildi. Bu kurumların kanuna aykırı faaliyeti bir kez daha işlediklerinin tespiti halinde, para cezaları 5'er kat artırılarak uygulanacak. Üçüncü kez aynı tespitin yapılması halinde ise bu kurumlara kapatma verilerek ruhsatları iptal edilecek.

VELİLERE SÖZLEŞME UYARISI
MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu. TEOG hazırlık, ödev evi, danışmanlık merkezi, etüt merkezi gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurumlara itibar edilmemesi istenirken, bu kurumlara idari para ve sürekli kapatma cezası uygulanacağı bildirildi. Kanun gereği, ilköğretim veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin yürütüldüğü bir kurum türü olarak tanımlanan "sosyal etkinlik merkezleri" ise il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasındaki işbirliği protokolleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek

DÖNÜŞÜM İÇİN 4 AY
MEB dershanelerin dönüşümün ardından tanımlanan özel öğretim kurslarını da mercek altına aldı. Daha önceden açılıp hâlâ birden fazla bilim grubunda faaliyet gösteren özel eğitim kursları 1 Ağustos 2017'den itibaren yapılarını tek bir bilim grubunda faaliyet gösterecek şekilde düzenlemek zorunda. Bu kurumlar MEBBİS elektronik takip sistemi üzerinde oluşturulan e-yaygın modülünden izlenecek. Kurslar faaliyet göstereceği bilim dalı dışındaki branşlardan öğretmen istihdam edemeyecek. Birden fazla derste kurs veren kuruma idari para cezası kesilecek. Sonrasında aynı şekilde faaliyet göstermesi halinde ise kurum açma izni ile çalışma ruhsatı iptal edilecek.

YORUMLAR 60
  • ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    daha yeni haber teog birincileri çobanlık yapan 2 kızkardeş,yani diyeceğim okul,kurs her neyse bir yere kadar, azim gayret çalışma buda başarıyı getiriyor.
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş her yıl eğitim sistemi ile oynuyonuz ne rezil ettiniz
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    zenginler ve onlara ozenerek sosyal statu yapmak isteyen saflar icin para harcama mekani, bunun disinda kimse egitim ogretim, vatan millet edebiyati yapmasin,
    Cevapla
  • Acaba.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu yasayı hazırlayanların, onaylayanların ve uygulayanların çocukları devlet okulunda gördükleri derslerle iktifa edip üniversite sınavına öyle mi giriyorlar. Araştırmak lazım. Ünivetsiteye giriş sistemi böyle oldukça dersaneleri bitiremezsiniz. Hangi okul haftasonu kurslarında dersanenin sunduğu kaynağın 1/10 unu verebiliyor. Hangi okul öğrencilerine her haftayo bırakın ayda bir deneme sınavı yapıyor.
    Cevapla
  • Erzurumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    veli dersaneye verdiği ücretin üçte birini bile verse okulda da alası olur.beş kuruş almadan nasıl döküman vereceksin, nasıl deneme sınavı yapacaksın? çoğu idareci kurs için fotokopi bile kullandırmıyor.
    Cevapla
  • Eci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir sayısal mezunu tanıdığım 3-4 sene dersaneye gitti 7 kere sınava girdi üniversite için ama hiçbirinde barajı bile geçemedi aslında çalışıyor görünüyordu. Ben hiç dersaneye gitmeden istediğim bölümü kazandım etüt metüt de almadım. Önemli olan öğrencinin kapasitesi , ailenin bilinci ve ne istediğini bilmesi. Çalışan ve kapasitesi olan bir çocuğa okuldaki eğitim de kurslar da yeter. Ama dersane ve etütlere de karşı değilim bilinmesi gereken bunlar ne zarardır ne mucize
    Cevapla
  • Yerini bil 6 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu insan anadoludaki ünivesiteleri saymıyor bile. Boğaziçi, bilkent, odtü gibi okullar evde oturarak devlet okulu eğitimiyle kazanılmaz kardeş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye teklif yağmuru: 8 futbolcuya yoğun talep!
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...