Göktürk 1’in ilk test fotoğrafı

Geçen yıl uzaya fırlatılan gözlem uydusu Göktürk 1’in ilk test fotoğrafı İstanbul’da yapılan savunma sanayi fuarı IDEF 2017’de kamuoyu ile paylaşıldı.

Göktürk 1’in ilk test fotoğrafı
Göktürk 1’in ilk test fotoğrafı
GİRİŞ 10.05.2017 20:51 GÜNCELLEME 10.05.2017 20:53
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl uzaya fırlatılan gözlem uydusu Göktürk 1’in ilk test fotoğrafı İstanbul’da yapılan savunma sanayi fuarı IDEF 2017’de kamuoyu ile paylaşıldı. Yüksek hassasiyete sahip uydunun yolladığı ilk fotoğraf, Çanakkale Boğazı’ndan geldi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından imalatı yapılan Göktürk-1 uydusu, hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü almak üzere 5 Aralık 2016’da uzaya gönderildi. Fransız Guyanası’ndan fırlatılan uydu, halen test ve devreye alma sürecinde.



Altı ayda binden fazla kare ve şerit şeklinde test görüntüsü çeken uydunun nihai kabulü, bu yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilecek.

Göktürk-1 Uydusu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ankara Ahlatlıbel Keşif Uydu Komutanlığı tesislerinde bulunan yer istasyonundan, uydu üzerinde yer alan ve milli olarak geliştirilen kripto ile işletiliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 43
  • kısa izahat 6 yıl önce Şikayet Et
    çözünürlük hakkında yorum yapanlar, hiçbir casus uydunun yapabileceği en yakın çekim ve diğer kaabliyetleri kamuoyu ile paylaşılmaz. üstteki resim aletin çalıştığını gösteren, halka sadece genel bilgi veren, sembolik değeri olan bir fotoğraftır. uydunun tam kaabliyetlerini hiçbir zaman bizler bilemeyeceğiz, bizi de o kadar ilgilendirmiyor. yetkililer ve kullananlar bilsin yeter.
    Cevapla
  • Hacı Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye hey güzel ülkem benim
    Cevapla
  • Türkey ÖZDEMİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Çözünürlülük düşük derken arkadaş sanırım şunu anlatmak istedi. Hani derler ya: Amerika uzaydan , parktaki adamın okuduğu gazetedeki yazıları bile görüntüleyebiliyor. Bu manada yorum yaptı sanırım. Ama illaki bir yerden başlamak lazım değil mi? saygılar...
    Cevapla
  • Abdullah Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Devreye girmesi bu kadar uzun sürüyorsa hemen yenisini fırlatmak lazım.
    Cevapla
  • analiz 6 yıl önce Şikayet Et
    onuda sen fırlatıver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak