Snowden’in programı FETÖ’cülerde çıktı!

Örgütün mahrem imamlarından Feyzullah Şahan’ın telefonunda Bylock ve Eagle programıyla aynı özelliğe sahip ‘Surespot’ adlı bir haberleşme yazılımı bulundu.

 Snowden’in programı FETÖ’cülerde çıktı!
Snowden’in programı FETÖ’cülerde çıktı!
GİRİŞ 12.05.2017 09:51 GÜNCELLEME 12.05.2017 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda örgüt içi haberleşmesi sağlayan birbirinden farklı çok sayıda program deşifre edildi. Skype, Tango, Kakao, Talk, Viber, Line, WhatsApp, Acrobits, Softphone, Eagle, Bylock isimli programlar internet aracılığıyla şifreli görüşme imkanı sağlıyor.

MAHREM İMAMDA ÇIKTI

Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturmasında şüpheli mahrem imam Feyzullah Şahan’ın telefonunda Bylock ve Eagle’ın yanı sıra Surespot isimli bir program bulundu. Adam Patacchiola’nın Temmuz 2012’de kurduğu ABD’nin Kolorado eyaleti merkezli şirketin yazılımı olan Surespot, İngiltere’de DEAŞ’a eleman kazandırmakla görevli teröristlerce kullanılıyor. 2013’te Glasgow kentinden DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye kaçan İngiliz vatandaşı Aqsa Mahmood’un da Surespot kullandığı ortaya çıkmıştı.

SNOWDEN DESTEKLİYOR

İngiliz basını, Surespot ve benzeri yazılımların kullanımının, eski CIA analisti Edward Snowden’ın, NSA'nın dinleme-gözleme bilgilerini ifşa etmesinin ardından tırmanışa geçtiğine dikkat çekiyor. Snowden, Surespot gibi kriptolu haberleşme yazılımlarının dünya genelinde yaygınlaşmasını destekliyor.

15 Temmuz’da kullandılar

Surespot'u, daha önce Üsteğmen Y.E’nin de kullandığı ortaya çıkmıştı. Y.E , “16 Temmuz sabahı bana Surespot’tan mesaj geldi. ‘Silahın var mı’ diye. ‘Var’ dedim. ‘Ne duruyorsun darbecilere desteğe gitsene’ denildi. Ben de programı kaldırdım” demişti. Surespot'ta mesajlaşmak istenilen kişinin (nick) kod adını bilmek gerekiyor, kişi konuşmaya bu nickle davet ediliyor. Gönderilen bin mesajdan sonra mesajlar otomatik siliniyor. Programın en dikkat çekici özelliği ise gönderilen görüntü, video veya ses kaydının kilitli olarak gönderilmesi, kilidin açılmadığı durumda karşı tarafın bu mesajları görememesi olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 1
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bize saldırıyor. savaş çoktaaan başladı. sadece silahlar değişik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu