Yer: Diyarbakır! Anlamlı yürüyüş

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk bayraklarıyla yürüyerek terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.

GİRİŞ 01.10.2017 17:41 GÜNCELLEME 01.10.2017 17:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen "Teröre lanet, şehide saygı" yürüyüşü, Karaz Camisi önünde  başladı. Ellerinde Türk bayrakları  taşıyan gruptakiler, sık sık attıkları "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla terör örgütü PKK'yı ve kanlı saldırıları kınandı.

Kocaköy Devlet Hastanesi önünde sona eren yürüyüşte grup adına  açıklama yapan İmam Hatipliler Derneği Kocaköy Şube Başkanı Bekir Akdemir, yürüyüşü Boyunlu Mahallesi kırsalında PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen  saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hatip Çağlar anısına düzenlediklerini söyledi.

''BAYRAĞIMIZIN İNMEMESİ HEPİMİZİN ORTAK GAYESİDİR''

Terörün her türlüsüne karşı olduklarını aktaran Akdemir, şöyle  konuştu:

"Hiçbir örgüt, cemaat ve gruba aklımızı kiraya vermeden diyoruz ki bu  memlekette yaşayan Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Arap hepimiz kardeşiz ve  hepimiz eşit haklara sahip vatandaşlarız. Aynı dine mensubuz ve aynı kıbleye  yöneliyoruz. Minarelerimizde ezanın susmaması, kutsal vatanımızın bölünmemesi,  bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın inmemesi hepimizin ortak gayesidir."

Ortak gayenin huzur ve refah içerisinde, kardeşçe yaşamak olduğunu  ifade eden Akdemir, "Genelecek nesillerimize bizi hayırla yad edecekleri bir ülke  ve toplum bırakmak istiyoruz. Kim bu memlekette fitne ve fesada zemin hazırlarsa,  şahsi ve siyasi hırslarına bu kardeşliğimizi feda etmeye çalışırsa, buna şiddetle  karşı çıkıp ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından grup, şehitler için dua okuduktan sonra dağıldı.

YORUMLAR 50
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun koca yürekli kocaköy
    Cevapla
  • erdem değer 6 yıl önce Şikayet Et
    ben yıllardır hep diyorum hep: teröristle kürdü birbirinden kesinlikle ayrı tutmak gerek diye. bir ülkücü olarak yıllardır bu sözü her yeri geldiğinde dedim ve diyeceğim. kürt demek pkk, barzani, israil demek değildir. kürt demek türk demektir!
    Cevapla
  • Ashuwa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep dedigimiz gibi bizim Kürt kardeşlerimiz ile hic bir sorunumuz yok ve olamaz etle tirnaktan oteyiz biz. bizim dusmanimiz oz kardesimde olsa vatan haini iledir. Hainin Türkü Kürdü Ĺazı Çerkezi olmaz hain haindir.
    Cevapla
  • diyarıbekir 6 yıl önce Şikayet Et
    HAİN kaça ayrılır 1.silahlı(pkk,mlkp,işit,tiko,fetö..............siz doldurun) 2.silahsız(burada ard niyetliler,kravatlı,cübbeli,cübbesiz yani okumuş amma vatan sevğsinden nasibini almamış,emperyalislerin uşaklığını yapanlar,müslüman ğürünüp,aslında münafıktırlar) anlayan anlamıştır.(NOT: HUKUKİ sorumluluk bende)
    Cevapla
  • diyarıbekir 6 yıl önce Şikayet Et
    ÇANAKKALEDE sayıca az ğibi görünüyorduk,KIBRIS ta az ğibi ğörünüyorduk BEDİR,HENDEK,UHUD,MALAZĞİRT az ğibi ğörünüyorduk, ğörünmüyen,ğörünenler ŞEHİDLER,ŞEHİDLER ya onlar bizimle idi ama ğörünmeyen,ğörünenler İDİLER (NOT:kendini bilmez birkaç kişi var sitede size ihtiyacımız yok isterseniz sizde hainlerle beraber olun sizden korkan zaten tam müslüman olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!