Başbakan Yıldırım: En iyi okul eve yakın okuldur

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreninde TEOG'un yerine gelen sınav sistemiyle ilgili tartışmalara değindi.

GİRİŞ 16.11.2017 14:47 GÜNCELLEME 17.11.2017 09:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım  Ankara'da Eğitim Tesisi Temel Atma Töreninde konuştu. Konuşmalarından satır başları;

Hiç bir öğrencimiz üzülmesin, kaygılanmasın, bizim tek arzumuz onların mutlu olması. Konforlu binalar yapmak yetmez. Yeni sistemde sınav mecburiyetini kaldırdık. Herkes lisede istediği bir yere kaydını yaptıracak, hiç bir öğrencimiz dışarda kalmayacak. Öğrencilerimiz evlerine yakın yerlere gidecek. En iyi okul eve en yakın okuldur. Bu prensiple hareket ettik. Olayı döndürüp dolaştırıp basit sistemi anlaşılmaz hale getiriyorlar. Bunlara kulak asmayın, ben ne diyorsam odur.

 

Eğitim sadece güzel okul yapıp sınıfları süslemekle olmuyor. Teknoloji değişti. Değişime duyarlı olma, zamanında okuma mecburiyetimiz var.

Türkiye olarak geçen hafta UNESCO'daki oylamada 2017-2021 yılları için İcra Kurulu Üyesi olduk.

YORUMLAR 5
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu uzak okul yüzünden koca bir milli servet buhar oluyor ve çocuklar perişan oluyor. Türkiye'de öğrenci servislerini kaldırdığınız an tüm trafik sorunu çözülüyor.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    ahh ah sayın başbakan siz bir iyi iş yaparsınız bakanlığınız beş kritik işi alt üst eder bir hamleyle bütün emek boşa çıkar mesela son çıkan yönetmeliğe bakarsanız liyakatsizliğin ve kastın dik alasını görürsünüz kafayı kuma gömmenin lüzumu yok insanlar ne olduğunun farkında bu bunların geri dönüşü mağlesef kötü olacak güddüğümüz davaya yakışmayacak şeyler ilime bilime islam dinine yakışmayacak şeyler keşke haberdar olsanızda müdahale etseniz bizimde şu iç darlığımız yıkılmış duygu düşüncelerimiz yeniden ayağa kalksa.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    yerinde bir karar tebrik ederim
    Cevapla
  • cimbomlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru diyor servislerden trafik felç oluyor üstüne üstlük. Servis paranız da cepte kalır. Okuyacak çocuk her okulda okur illa kolejler şart değil.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...