Darbecilere 52 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Darbe girişimi sırasında Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin 63 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Darbecilere 52 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!
Darbecilere 52 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!
GİRİŞ 12.12.2017 17:15 GÜNCELLEME 12.12.2017 18:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mahkeme Başkanı Mustafa Çorumlu, sanık ve avukatların savunmalarının  tamamlandığını belirterek, cumhuriyet savcısından esasa ilişkin mütalaa istedi.

Savcı mütalaasında, 15 Temmuz'da sanıkların darbe girişiminde yer  aldıklarını kaydederek, bu suçun işlendiğine dair bir çok delilin bulunduğunu  vurguladı. Sanıkların Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburunda  görevli olmalarına rağmen cuntaya destek vermek için zırhlı araçlarla Genelkurmay  Başkanlığı karargahına gelerek darbe eylemlerine destek verdiklerini söyleyen  savcı, vatandaşların engellemeleri ve ikna çabalarına rağmen sanıkların bu  tutumlarından vazgeçmediklerini bildirdi.

Olay tarihinde şehit edilen Fırat Bulut, Davut Karaçam, Necati Sayın,  Fazıl Gürs ve Yusuf Çelik'in ölümünden sorumlu tutulan sanıkların ayrıca 46  kişinin de yaralanmasına neden olduklarına dikkati çeken savcı, zırhlı araçların,  kamu malının yanı sıra çok sayıda vatandaşın özel mülküne de zarar verdiğini  anımsattı.

Sanıkların darbe girişimine yönelik eylemleri ve suçu işlediklerine  dair delilleri değerlendiren savcı, olay tarihinde vatani görevini yapan 11  tutuksuz erin dışındaki sanıklar Nuri Büyükyazıcı, Adil Baykal, Abdullah Çakır,  Fatih Anaz, Hüseyin Nişancı, İsmail Göktürk, Mahmut Onur Uçar, Yunus Parakazan,  Eray Koç, Ahmet Özkılıç, Bayram Kılıç, Ersel Yaşar, Turan Baysal, Fatih Topal,  Rıfat Gökçen, Erkan Doğru, Yunus Akyüz, Serhat Şahin, Mehmet Cankurt, Selim  Gedikli, Yunus Ünlüsoy, Ramazan Ulutaş, Rüçhan Öner, Soner Demirci, Yusuf Kenan  Deniz, Uğur Kaya, Halil İbrahim Çubuk, Ali Aksoy, Şerafettin Atmaca, Mehmet  Levent Özer, Mustafa Toker, İlhami Aytemiz, Vedat İpek, Uğur Özel, Kadir  Özsağlam, Mehmet Çınar, Sinan Karışmaz, Süleyman Erkaç, Uğur Aymayan, İsmet  Uğurlu, Aslan Köse, Samed Karakuş, Ferhat Coşkun, Ziya Özgür Çiçek, Mehmet  Akdeniz, Mustafa Durdu, Mutlu Dilek, Süleyman Kırsever, Emrah Cesim, Atakan  Göktürk, Ercan Yalçın ve Mustafa Ümit Taşpınar'ın, "Anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis  cezasına çarptırılmasını talep etti.

Aynı sanıkların olay gecesi şehit olan 5 vatandaş için de ayrıca  "kasten adem öldürme"den 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini isteyen savcı, 46  gazi için de bu sanıkların "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 46 kez aynı  cezaya çarptırılması talebinde bulundu.

Toplamda sanıklar hakkında 52'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis  isteyen savcı, darbe girişimi sırasında er olarak vatani görevlerini yapan ve  tutuksuz yargılanan Osman Demirkol, Taner Şıltı, Mehmet Öğen, Soner Özdemir,  Fadli Talay, Muhammed Mustafa Güven, Yunus Emre Öztürk, Recep Müldür, Erdan  Durdu, Ramazan Yaman ve Sinan Gün'ün beraatini talep etti.

YORUMLAR 5
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    ne. yapacaz omur boyu besliyecezmi bunlari niye,,,
    Cevapla
  • igirmibeşli 6 yıl önce Şikayet Et
    hele adalete bakın 52 kez ömürboyu yani 52 kişiyi öldürmüş veya öldürmeye kast etmiş bu ceza kimsenin yüreğindeki yangına su dökmez caydırıcı da olmaz
    Cevapla
  • Expertrurk 6 yıl önce Şikayet Et
    Idam yasasimi varda idam istiyorsunuz .meclistekilerine söyleyin.
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    1000 defada ağırlaştırılmış hapis verilse Vallahi gönlüm razı değil ben onları ipte görmek istiyorum dar ağacında görmek istiyorum onların verdiği acıyı bu memlekete kimse vermemiştir memlekete ve millete münafık kafirden de aşağılık adamdır Bunlar münafık Allah versin onların cezasını kahrımın varız olsunlar Amin amin amin.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Asın bu alçak hainleri; nefes almaları kanımıza dokunuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler