İstanbul Emniyeti METE ile denetlenecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kurum içi denetimi artık Mobil Emniyet Teknolojileri (METE) adı verilen yeni bir programla sağlayacak.

GİRİŞ 30.01.2018 15:41 GÜNCELLEME 31.01.2018 08:50

Kısaltmasıyla, tarihte “Islıklı ok” kullanarak talimat veren Hun İmparatoru Mete Han’a atıf yapılan program, düzenlenen toplantıyla emniyet ve basın mensuplarına tanıtıldı. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, “Herkesin başını sakladığı zaman, halk adına, hak adına, devlet adına, adalet adına başını kaldırması gereken bir meslektir polislik” şeklinde konuştu.

 

 

İl genelinde kurum içi denetimlerin daha iyi sağlanması için defter sisteminden dijital ortama geçen İstanbul Emniyetinde, aylarca çalışıldıktan sonra geçtiğimiz yıl denemelerine başlanan METE Projesi Polis Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla personel ve basın mensuplarına tanıtıldı. 

EKSİKLER YERİNDE GÖRÜLECEK

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, yardımcıları, şube ve ilçe müdürlerinin katıldığı programda, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çatal, METE Projesi hakkında bilgi verirken, emniyet birimlerince akıllı cihazlara yüklenerek kullanılacak yeni yazılımın yerel ve genel denetimin kolaylaşmasını, eksikliklerin yerinde görülmesini sağlayacağını ifade etti. Denetlemelerin yanı sıra, emniyet yetkilerinin, şehit ailelerini ziyaretinden karakollardaki eksikliklere kadar birçok bilginin depolanabileceği programda, işlenen bilgiler konu başlıkları altında toplanıp takibinin yapılmasının kolaylaştırılacağı ifade edildi.

3 MODÜL ALTINDA KULLANILACAK

“Denetim”, “Performans” ve “Aranan Şahıslar” olmak üzere 3 modül altında kullanılacak programda spor müsabakaları, uygulama tedbirleri ile metro, metrobüs, iskele gibi ulaşım noktalarının denetlemelerinde yaşanan sorunlar da kayıt altına alınabilecek. Spor müsabakalarındaki kavga ve gerilimlerin not edilebileceği programda, başka bir ilçede aynı takımların müsabakaları, o maçın güvenliğini sağlayacak birimlerce de görülecek ve ona göre önlem alınabilecek. Sistem sayesinde müdür ve amirler ile komiserlerin denetimleri yerinde yapması sağlanacak. 

ZAMANDAN TASARRUF VE BAŞARI ADALETİ

Programda, yetkili kişi ve GPS bilgisi eşleşmeden sistem denetim modülünü açmayacak. Türkiye’de devlet kurumlarında ilk kez kullanılacak denetim sistemi sayesinde, zamandan tasarruf  ve memurların başarısının da daha adaletli şekilde belirlenmesi sağlanacak.

"POLİS ÖZGÜVENİ YÜKSEK İNSANDIR"

Program vesilesiyle bir konuşma yapan ve proje hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Polis özgüveni yüksek insandır. Bunu şunu için söylüyorum, herkesin başını eğdiği zaman, herkesin başını sakladığı zaman, halk adına, hak adına, devlet adına, adalet adına başını kaldırması gereken bir meslektir polislik. Polis kendi canından önce başkasının canını düşünmek zorunda olan bir mesleğin temsilcisidir" diyerek geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.  

22 MİLYON GBT SORGUSU

Geçtiğimiz yıl  İstanbul’da Genel Bilgi Tarama Sitemi (GBT) üzerinden 22 milyon sorgu yapıldığını ve bunun rekor olduğunu belirten Çalışkan, “Aranan, herhangi biri suçla ilişkisi olan, İstanbul’da dolaşan herkes, mutlaka polisle karşılaşacağını, mutlaka yakalanacağını hissedecek.  Biraz yorulacağız ama sistem oturdukça yorgunluğumuz azalacak” dedi. Geçen yıl 65 bin müsabakaya ekip gönderildiğini de ifade eden Dr. Mustafa Çalışkan, yoğun çalışmaya rağmen şubelerin bir çok rekor kırdığını belirtip çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

11 BİN OLAN DENETLEME 123 BİNE ÇIKTI

METE Projesinin gelişim aşamasını da anlatan Çalışkan, “Projeye kafa yormamızın sebebi, denetlemenin artık rutine dönmesiydi. Denetleme defteri doldurmanın yeterli olamayacağını, denetleme defterine yazılan sorunların uzun süre çözülmediğini, denetlemenin amacına ulaşmadığını gördük. Geçen sene 11 bin olan denetleme çalışması METE Projesiyle 123 bine ulaştı. Daha önceki denetimlerde dengesizlik vardı. Denetlemelerin artık yerinden yapılması mecburi duruma gelmişti ve bu proje sistemin eksikliklerinin giderilmesini kolaylaştırdı" dedi.

"ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ"

Sistem üzerinden personel performansıyla ilgili de işlem yapılacağını belirten Çalışkan, meslek hayatında yoğun çalışan birçok memurun, uzak köşelerde oldukları için hizmetlerinin görünmediğinden yakındığını ifade etti. Yeni sistemle performans sistemi getirildiğini belirten Çalışkan, performanslarına göre bazı personellerin belirlendiğini ve ödül verileceğini de ifade etti. Bu seçimin ise çok net kriterlerle yapıldığını ve METE Projesinin bunu ilerleteceğini söyleyen Mustafa Çalışkan “Görevde adaleti, hizmette adaleti ve kendi içimizde de adaleti sağlayacağız” dedi.  Çalışkan Afrin’deki Mehmetçikler için de dua ederek “ Allah onların yardımcısı olsun, eğer onlar gelin desinler biz buradan sel gibi akar Afrin’e de gideriz, daha ileriye de gideriz “ şeklinde konuştu.

16 PERSONELE ÖDÜL

Programda METE sistemi üzerinden belirlenen en başarılı 10 polis ve 6 polis amirine ödül verildi.

Ödül kazanmaya hak kazanan;

Beyoğlu Asayiş Büro Amiri Hakan Solak, Kadıköy Devriye Amirliği’nde görevli Komiser Halil Atmaca, Pendik Asayiş Büro Amirliği’nde görevli Komiser Sabri Cingü, Beylikdüzü Asayiş büro Amirliği’nde görevli Komiser Hüseyin Saraç, Maltepe Devriye Ekipler Amirliği’nde görevli Komiser Yardımcısı Yalçın Yeşilkayalı, Beylikdüzü Devriye Ekipler Amirliği’nde görevli Komiser Yardımcısı Ömer Faruk Büte, polis memurları Okan Karakol, Orhan Tekin, Mehmet Ali Başağa, Mustafa Karaca, Kenan Somuk, Ömer Büyükefe, Salih Varlı, Seçkin Kozik, Oktay Çelik ve Cengiz Bayram, ödüllerini İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın elinden aldı.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...