Yok artık! Afrin'i alçak emellerine alet ettiler

Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren telefon dolandırıcıları, kurbanlarına her gün yenilerini ekliyor. Dolandırıcıların son yöntemlerinden biri de Afrin Operasyonu’nda çatışan Mehmetçiği kullanmak oldu.

Yok artık! Afrin'i alçak emellerine alet ettiler
Yok artık! Afrin'i alçak emellerine alet ettiler
GİRİŞ 03.02.2018 14:00 GÜNCELLEME 03.02.2018 14:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Farklı yöntemleriyle vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcıların son günlerde yeni bir yöntemi ortaya çıktı. Antalya’nın Kaş ilçesinde çok sayıda vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar, Suriye’nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda çatışan Türk askerine ve şehit düşen askerlerin ailelerine yardım yapılacağını söyleyerek vatandaşların paralarını almaya çalışıyor.

Vatandaşlara, yatırdıkları yardım miktarı karşılığında kargo ile makbuz göndereceklerini söyleyen dolandırıcıların foyası ise, makbuz gelmeyen mağdurların artmasının ardından mahalle muhtarlarının devreye girmesiyle ortaya çıktı. Konuyu, izinde olan ilçe Müftüsü Fethullah Yavuz ile paylaşarak teyit almak isteyen muhtarlar, Diyanet'in bölgede böyle bir yardım çalışmasının olmadığı bilgisini aldı.

'MÜFTÜNÜN BİLGİSİ VAR' DEMİŞLER'

Diyanetin böyle bir kampanyasının olmadığını belirten Müftü Fethullah Yavuz, "Dün sabah bu bilgi bana geldi. Mahallelerimizdeki muhtarlarımız aradı. Muhtarlara da 'Diyanet Afrin’e yardım topluyor, Müftü Bey’in bilgisi var' demişler. Dün itibariyle camilerde hutbe ve vaazlarda böyle bir şeyin olmadığının duyurusu yapıldı" dedi.

 

 

YORUMLAR 20
  • Mustafa ARI 6 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk Türkiye'de 1/1000 (binde bir) geri zekalı olsa dolandırıcılara yeter de artar bile.
    Cevapla
  • Muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah onları kahretsin topladiklari paralar zehr zıkkım olsun inşallah. pis hırsızlar.alçaklar.
    Cevapla
  • mustafa aygen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hırsızlara dolandırıcılara caydırıcı ceza gelmedigi sürece drvam eder polis yakalıyor hakim serbest bırakıyor. aleme ibret bi elini kesin bakalım bir daha hırsızlıga kalkışan oluyor mu
    Cevapla
  • GÖRELE 6 yıl önce Şikayet Et
    PTT de telefonun var 139 TL yatır al diyor adam PTT ye gidiyorum bunun içinde telefon varmış bakıp almak istiyorum olmaz 139 TL yi yatır al sonra ne yaparsan yap gözünün önünde açacağım telefon çıkmasa bana verdiğim parayı vercekmisin diyorum içindeki telefonun markasını vermiyorum iki bin TL Lik telefon olduğunu söğliyor gönderen DOLANDIRICI işin en acı tarafı şu PTT paketin içine ne olduğunu bilmiyor ey PTT den sorumlu sayın bakanım bu işler böyle yürüyor bilgilerinize arz ediyorum. saygılarımla.
    Cevapla
  • GökTürk Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim hangi çağdayız y.Daha hâlâ telefonda para kaptıran insanlar mı var yaa..telefonu kapatın geçin ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti