Erdoğan'dan ABD-Rusya restleşmesine sert tepki

ABD ve Rusya arasındaki gerilimin ardından ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'deki güçlerin bilek güreşi savaşına çevirilmesinden son derece rahatsızız" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 12.04.2018 12:20 GÜNCELLEME 12.04.2018 16:10
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Ankara'da Başkentray Projesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde dünden beri devam eden ABD-Rusya gerilimi vardı.  

"Suriye'deki güçlerin bilek güreşi savaşına çevirmesinden son derece rahatsızız." diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaşanan krize ilişkin şunları söyledi;



DÜN TRUMP'LA BUGÜN PUTİN'LE GÖRÜŞECEĞİM

"Dün Trump ile görüştüm. Bugün Putin ile görüşeceğim. Bu kimyasal katliamı nasıl durdururuz onu konuşacağım. Suriye'deki operasyonlarımızda rejimin baskısındaki milyonlarca insana güvenlik sağlamaktır. Suriye'deki herkes için güvenlik sağlanana kadar orada olacağız. DEAŞ ile samimi tek mücadeleyi Türkiye yürütmüştür. Herkes farklı emellerini geliştirmek için DEAŞ'ı kullanmıştır. PYD gibi eli kanlı bir örgüt DEAŞ ile mücadele bahenesiyle bölgeye gönderilmiştir.

KİMSENİN SURİYE TOPRAKLARINI YAKMAYA HAKKI YOK

Değerli kardeşlerim, birçok batılı dostların bayrakları bunların tanklarının yanında görülüyor. Kurtarabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Öyle ya da böyle imha edeceğiz. Müttefik ülkelerin askerlerine silah doğrultacak değiliz. Ancak müttefik ülkelerin askerlerinin bunların yanında yine de çok durmamalarını tavsiye ediyoruz.Suriye'de herkesin maskelerinin indirmesini ve olduğu gibi görünmesini istiyoruz. Kimsenin Suriye topraklarını askeri mücadeleleri için yakmaya hakkı yoktur. Kimyasal silah kullanan rejimi korumak ne kadar yanlışsa, teröristleri korumak da o kadar yanlıştır. 

 

NE ABD NE DE RUSYA'DAN VAZGEÇERİZ

Ne ABD ile olan müttefiklikten, ne de Rusya ile enerjiden güvenliğe kurduğumuz ilişkilerden, ne İran ile ilişkilerimizden vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Katil Esed'i destekleyenler yanlış yapıyorlar, PYD'yi destekleyenler de yanlış yapıyorlar. Bulunduğu ortama refah getiren tek ülke Türkiye'dir. Bizim dışındaki güçlerin bulunduğu yerlerde zulüm vardı, huzursuzluk vardır."

 

YORUMLAR 42
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların savaş filan yapacağı yok. Hepsi hikaye. Türkiyenin alanını daraltmaktan başka bir plan değil. Türkiye ilerledikçe kudurup duruyorlar. Türkiye Suriyeye refah getirecek, seçim yaptıracak, Esedi yıkacak diye tırsıp duruyorlar. Bugün bakarsanız Suriyede tüm halk, Türk askerini çağırıyor. Tarihe bakın bir kere. Osmanlı can kaybı vermeden savaşlar almış ve hatta bir mektup ile tehdit edip tahtı sallamıştır. Bunun sebebi ise halkın adaletli bir Osmanlı İmparatorluğuna sıcak bakmasıdır. Bu senaryo aynı şekilde Reis tarafından yürütülmeye başlayınca Batı tarihin tekerrür etmesinden endişe duymuştur. Başta Osmanlı Kütüphanesini bünyesinde bulunduran ve hakim olan İngilizler ayyuka çıkmıştır.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Söylencek , ilave edecek birşey kalmamış REİS. İnşallah insanlığı bu güçlere öğretiriz.BUnun için tabi bu adamların gücüne gelmemiz de lazım.
    Cevapla
  • lkmn 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam Adam! Siyaseti on numara yürüten, son asrın tek lideri. Allah cc yar ve yardımcınız olsun. amin.
    Cevapla
  • ALPARSLAN 6 yıl önce Şikayet Et
    mutsfa türkmen doğru söylüyor ancak islamla yükseliriz en net örnek osmanlıdır
    Cevapla
  • Yurttasa cevaben 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizden daha ahlakli bir millet yok. Biz ise muslumanligi tam anlamiyla yasamadigimiz icin gucsuz kalan ve hukmedilen konumuna dusuyorduk. Son yillarda sahlandik ve meydan okuyabilir hale geldik ancak henuz cok yeniyiz. Guclenmek akil ve bilim ile olur dogru, bu da yalniz islami yasmakla tanzim edilir. Yasar gibi olmakla degil.
    Cevapla
  • Istanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar Kuraini Kerim de Ilk Kelime OKU dur Oku ki Ilim ver Bilim Sahibi olasin,Allahida Unutma Yolundan gidersen dürüstlük Ve Iyi niyetli bi Insan olusun.
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    islam ile değil akıl ve bilim ile yükseliriz, bugün müslüman olmadığı halde dünyaya hükmeden ve (şahsınızı tenzih ederim) bizden daha ahlaklı milletler var. Bu nedenle ne ilerlemenin ne de geri kalmışlığın nedeni islam değil bizatihi bizleriz...saygılarımla
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada yok boyle lider,yok boyle komutan.o kadar şansliyiz ki.RABBİM senden razi olsun Sayin cumhurbaşkanim.bir açiklama bu kadar güzel ve tamamlayici olur.seninle gurur duyuyoruz.sen olmasaydin bu kargaşadan,bu kaosta ülkem sahipsiz kalirdi.saol.ömürlü olasin reis.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ćok doğru kardeş Amiiiiiiiiin inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar