Öğretim görevlileri şarampole yuvarlandı

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde dün başlayan 21. Ulusal Kimya Kongresi'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen öğretim görevlilerinin katıldığı Nemrut gezisinde, minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu biri ağır 17 akademisyen yaralandı.

Öğretim görevlileri şarampole yuvarlandı
Öğretim görevlileri şarampole yuvarlandı
GİRİŞ 25.08.2007 00:28 GÜNCELLEME 25.08.2007 00:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

21. Ulusal Kimya Kongresi'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen ve Nemrut gezisine çıkan öğretim görevlilerini taşıyan sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen minibüs, saat 21.00 sıralarında Nemrut yolu Karapınar mevkiinde frenin boşalması sonucu takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada biri ağır olmak üzere toplam 17 akademisyen yaralandı.


Yaralılar, Pötürge ve şehir merkezinden gönderilen ambulanslarla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.


İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Küçükbay, 'Yaralıların hepsi üniversitemize gelen akademisyenlerdir. İçlerinden birinin durumu çok ağır, geri kalanların tedavileri uygulanmaktadır' dedi.


Malatya'da meydana ve 18 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına minibüs freninin boşalmasının neden olduğu bildirildi. İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen 21. Ulusal Kimya Kongresi'ne katılan üyeleri Nemrut Dağı'na götüren bir tur acentesine ait minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu yaralanan 18 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Etkinlik sonrasında 8 araçlık bir konvoyla gezi amaçlı olarak Nemrut Dağı'na giden öğretim elemanlarının içinde bulunduğu minibüs, şarampole yuvarlandı.


Kazada; Mehmet Menan, Ahmet Gül, Prof. Dr. Vefa Ahsan, Salih Akdemir, Emel Önal, Elif Okutan, Bünyamin Coşut, Fatma Yüksel, Melek İbişoğlu, Hanife İbişoğlu, Rabia Zeynep, Uslu Kabak, Şaban Kalay, Ulvi Avcı Ata, Oğuzhan Avcı Ata, Sebahat Kulat ve Mehmet N. Ayhan ile kimliği henüz tespit edilemeyen araç sürücüsü yaralandı. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan yaralılardan Mehmet N. Ayhan'ın beyninde ödem oluştuğu, durumunun kritik olduğu ve beyin cerrahisi servisinde tedavi altına alındığı belirtildi.

YORUMLAR 9
  • hasan kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    halise . halis allah varsa seni çarpsın önce...
    Cevapla
  • goncagül 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan acil şifalar diliyorum. Halis bu biçim bir yazı, bu insanları yakından tanıyormusun kardeşim, bunların arasında benim hocalarım arkadaşlarım var. sana burada başka şeyler söylemek isterdim ama derin bir üzüntü içindeyim şuanda .
    Cevapla
  • SessizÇığlık 16 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar Olsun. Yukarıdaki yorumları yazan arkadaşlara yazıklar olsun demekten başka birşey demek gelmiyor içimden. Dün gece 01:00 e kadar hastanedeydik keşke orada olsaydınız olayı yaşayan genç arkadaşlarımızla yaşadıklarını paylaşsaydınız. Anlayamıyorum bu nasıl bir düşünce şeklidir, Kalpleriniz bukadarmı köreldide başkarının hayati meselelerini bu kadar duyarsızsınız. Çoğu da sizden daha vatansever çünkü en azından bu ülkeye birşeyler kazandırmak için okuyorlar okutuyorlar çalışıyorlar. Yaa sen naptın bu ülke için?
    Cevapla
  • HAYRİ ÇELİK 16 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş Olsun. Acil şıfalar diliyorum.
    Cevapla
  • Emre Çetin 16 yıl önce Şikayet Et
    .... Kendilerine geçmiş olsun diliyorum. Hocalar hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan önyargılı konuşmuşsunuz. Belki o hocalar sizin ifade ettiğiniz karşılık olarak %90\'lık kesimdeydi.. Bunu bilemeyiz. Üniversite hocalarının tamamını kötü ilan etmek yanlıştır. Aralarında nice değerli, kaliteli hocalarımızın da bulunmasına rağmen tümünü önyargılı şekilde eleştirmek yanlış olur.. Toplumda birtakım çevreler tarafından tüm öğr. üyelerinin düşünceleri öyleymiş gibi aktarıldığı için halkımız da bunu hep öyle sanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif