Bahçeli'den sürpriz bedelli açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir." dedi.

Bahçeli'den sürpriz bedelli açıklaması!
Bahçeli'den sürpriz bedelli açıklaması!
GİRİŞ 20.07.2018 21:14 GÜNCELLEME 20.07.2018 22:02
Bu Habere 252 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hasabı üzerinden bedelli askerliğe dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Tam bu sırada süresi 28 gün olarak belirlenmiş bedelli askerliğin konuşulmasına şahit oluyoruz. Askeri ihtiyaçlar elbette gözetilmiş,dikkate alınmıştır. Meşru herhangi bir sebeple askerliğini yapamayan insanlarımızın yığılması da söz konusudur. Buraya kadar diyeceğim bir şey yoktur. Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir." ifadesini kullandı. 

 

 

"BEDELLİ OLACAKSA 28 GÜNE NE GEREK VAR?"

Bahçeli, "Bedelli olacaksa, 28 güne ne gerek vardır? Bu kadar zahmete lüzum olacak mıdır? Askerliğin teorik eğitimi doğru bir değerlendirme değildir. Asker silahla, ağıt siyahla anılır. Madem bedelli askerlikle ilgili düzenleme yapılacak, o zaman bunca kafa karışıklığı ve karmaşaya niye ihtiyaç duyulur? Adı üstünde bedelse verilir, sonuçta ilgililer terhis edilir.

Bedelli askerlik tartışmalarını uzatarak canıyla bedel ödeyen kahramanlarımızın ruhlarını ve fedakârlık numunesi evlatlarımızın duygularını incitmemek asıldır, esastır, şarttır, elzemdir, temennimdir.Son olarak bir hususa daha değinmek istiyorum: İsrail parlamentosunda dün kabul edilen Yahudi Ulus Devleti Yasası şiddetli provokasyondur, açık ve kategorik bir tahriktir." dedi.

YORUMLAR 252
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli olabilir, ancak israil denilen alçak devlet kadınlarına bile uzun süreli askerlik yaptırırken az biraz düşünmek lazım değil mi? Tamam bedelli olsun. Ancak temel eğitim de olsun. Silah kullanmayı bilen, az- çok disiplini öğrenmiş insana ihtiyaç yok mu? Bedellide temel eğitim iyi hesaplanmalı. Her yanımız yanarken, düşman doluyken UYUMAYALIM!
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Devlet Bey memurların şu 3600 ek gösterge sürüncemesinede bir el atsanız 4 yıllık lisans mezunu tüm memurları bu 3600 ek göstergeden ayrım yapılmadan faydalandırılmalı ve Emeklilik yaşı gelmiş memurları emekli edip yerine genç kardeşlerimiz alınmalı
    Cevapla
  • Mantık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli olduktan sonra neyin eğitimi neyin teorisi 1 milyon adamı hangi bölgeye hangi şekilde sevk edeceksin vs vs. Laf olsun torba dolsun. Bugün ticaret kamu görevi eğitim vs vs sebeplerle askere gitmeyen her birey 15.000 verip askerlik yükümlülüğünden kurtulup önüne bakmak istiyor. 15.000 ne zengine ne fakire dokunur aslolan bu ihtiyacın karşılanması.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Devlet bey inşallah Sayın Başkan sizin sözünüzü dikkate alacaktır.Eğer ihtiyaç fazla ve yığılma çok ise 20 yaş ve üzeri askerlik çağına gelmiş vatandaşlarımızı bu bedelli hakkından yararlandırılsın
    Cevapla
  • ali can 5 yıl önce Şikayet Et
    15.000 zaten düşük bir rakam bu ikilem yaratacak ülkede şuan 22 yaşında olupda 3 sene sonra bende 15.000 verip neden bedelli yapamıyorum diye bi zihniyet oluşacak ilerde hadi bu 15.000 düşük ücret çıkardınız 28 günde askerin elbisesi giyeceği yiyeceği zarar ztn 5.000 maal olur ne anlamı kaldı? 28 günde kalkmalı öyleyse ki 15.000 gibi düşük ücretede karşıyız bide 28 gün devlete 5.000 ordan maal olacak bu devlet ne yapıyor böyle allahın aşkına onca yükün altında saçma sapan işlere kalkışıyor artık be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti