Mahalleli diken üstünde! Kabus devam ediyor

Konya'nın Kulu ilçesindeki Uyuz Gölü'nde ölen binlerce balık kıyıya vurdu.

Mahalleli diken üstünde! Kabus devam ediyor
Mahalleli diken üstünde! Kabus devam ediyor
GİRİŞ 01.09.2018 14:08 GÜNCELLEME 01.09.2018 14:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konya Kulu ilçesine bağlı Kömüşini Mahallesi'ne 1 kilometre uzaklıktaki tatlı su gölü olan Uyuz Gölü'nde ölen binlerce balık kıyıya vurdu. 4 gündür devam eden balık ölümlerinin nedeni kesin olarak bilinmezken mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi. 

Mahalle Muhtarı Hasan Tekin, 2011 yılında Isparta Eğridir'den getirilen 5 bin yavru sazan balığının göle bırakıldığını ve bu süre zarfında üreyen balıklarının sayısının hızla arttığını söyledi. Balıkların bir anda öldüğünü belirten Muhtar Tekin, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gelen ekipler gölde mikroorganizma ürediğini, sudaki oksijeni balıklara bırakmadığını, gözle görülmeyecek bir şeyin olduğunu, suyu tamamen yeşillendirdiğini söylediler. Balıkların tamamı kıyıya vurdu. Gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Çevre mahalleler ve ilçelerden bu göle gelen piknikçiler 4 günden bu yana ölen balıkları görünce geri dönüyor. Göründüğü gibi binlerce balıklar hep kıyıya vurdu. Sadece büyük balıklar ölüyor. Küçük balıklarda yaşam var, kurtarılmasını istiyorum" dedi. 

YORUMLAR 5
  • Karamanın Koyunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuz gölünde ölü bulunan flamingoların da bu gölden balık yemiş olmaları ihtimali var mıdır acaba? Laboratuarda incelenip anlaşılabilir mi?
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah lanet etsin gölü zehirleyen insanlara.. vatan hainleri.. güya vatansever bir halkız.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    offf dedeciğim bu vatan için şehit olmuşsun,ruhun şad olsun,bizler nankör çıktık bağışla..
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Göl yakınlarında tarım arazisi varsa nedeni tarım ilaçlarıdır. Aynısı Bursa da Dağyenice göletin de yaşandı zeytinliğini ilaçlayan bir köylümüz işi bitince traktörünü göl kenarına indirip bir güzel yıkayarak depoda az da olsa kalan ilaçla bütün göldeki balıkların ölümüne neden olmuştu. ilaçların göllere ulaşması kesin şekilde önlenmeli. Köylümüz öyle bir alışmış ki, attığı bu çok zehirli ilacın ne etkisi olacağından haberi yok ve umursamıyor ona göre sanki vitamin atıyor ağaca...
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Her tesisin bakanlıkça zorunlu tutulan bir çevre danışmanlık firması ve bakanlıktan belgeli bir çevre görevlisi var. Bu görevliler her ay denetim yaparak tutanak düzenliyorlar. Bu tesislerin çevreye uygun çalıştığına dair bakanlıkça verilen bir çevre izni var. yani anlayacağınız emisyonları uygun atık su deşarjları uygun atık yönetimleri uygun yani her türlü çevresel etkileri bakanlıkça uygun görülen kriterlerde. Anlayamadığım bu kadar çevre kirliliği nasıl oluyor. Şu an Türkiye'de ki tüm tesislerin emisyon analizleri ve atık su analizleri uygun nasıl oluyorsa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı