"Cumhurbaşkanımız ‘kuleyi alın’ dedi, 15 dakikada ele geçirdik"

Bahçelievler, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde, 15 Temmuz’un 3. Yılında unutmamak ve unutturmamak hedefiyle bir konferans düzenlendi. Konferansa İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları katıldı. Emniyet Müdürü Çalışkan, o gece yaşadıklarını anlattı.

GİRİŞ 15.07.2019 07:49 GÜNCELLEME 15.07.2019 09:43
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Gecenin ilerleyen saatlerinde Atatürk Havalimanına inecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayarak Havalimanı kulesinin ne durumda olduğunu sorduğunu anlatan Çalışkan şöyle devam etti:

 

 

“Aradı ‘Kule ne durumda’ dedi bende, ‘kule işgal altında Sayın Cumhurbaşkanım’ dediğimde ‘Mustafa Bey kule benim için önemli’ kelimesini kullandı. Ben o zaman İstanbul’a geleceğini düşündüm. ‘Kaç dakikada alırsınız burayı’ dedi. O heyecanla ‘Sayın Cumhurbaşkanım 15 dakikada alırız’ dedim. Telefonu kapattım.

Şube müdürlerimizden 2 tanesini aradım. ‘Arkadaşlar ölün, öldürün ne yaparsanız yapın, ama 15 dakika içerisinde kuleyi aldık diye bana dönün’ talimatını verdim. O arkadaşlarımızın normal şartlarda bir saatte alamayacağınız yeri almaları 15 dakika bile sürmedi. 15 dakika sonra döndük, ‘Sayın Cumhurbaşkanım kule bizde’ dedik. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a geldi.”

 

 

YORUMLAR 50
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerini asmadigimiz sürece darbe tehdidi devam eder. Bu fetönün köpekleri fala ceza almıyor müebbet alanlar zaten taş catlasa 300 bulmaz. En kısa zamanda idam gelmesi lazım. Fetönün müebbet almayan köpekleri 5-6-8 sene ceza aldılar dışarı çıktıkları zaman birer canlı bomba gibi ülkede dolasacaklar. Vatan hainlerine acimayacaksin. Abdülhamid han acıdı ve başına gelenleri bizler biliyoruZ. Reisssss acıma ne olursa olsun acıma vatan için gerekirse kelle al
    Cevapla
  • darbe olsaydı 4 yıl önce Şikayet Et
    İdamlar kesin olacaktı biz niye aynı karşılığı vermiyoruz.
    Cevapla
  • Kenanhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun kardeşim Allah razı olsun
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun kardeşim Allah razı olsun insaallah
    Cevapla
  • Maşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Avanos'un gururusun. Hayırlı uzun ömürler diliyorum. Devletin başında sizin gibi Anadolu'nun yiğit insanları ollmalı .Yeter artık Karadeniz'in Doğunun menfaatperest bürokratları dan bu milletin çektiği.
    Cevapla
  • 61KENARABENİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.!Seni şiddetle kınıyorum.Senin gibi içten gizli duygularıyla, kindar niyetinin iç dünyasını esir almış, psikolojik vakaya yakalanmışsın haberin yok.Ne demek '' karadenizli,ne demek doğulşu ne demek oyan buyanlı.. o gecede bunların hiçbir hükmü yoktu tek olan duygu VATAN idi ve ben o gece yüreğinde zerrece korkusu olmadan o hainlerin o KULEDE olduğunu bile bile tek başıma o kulenin merdivenlerini üçer beşer atlayarak kimsenin o vakte kadar cesaret edemediği okuleye sivil olarak ilk ben cıktım hemde ölümüne , o anda aklıma TRABZON'LULUĞUMMU geldi sanıyorsun, ne kadar akılsızca..
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadasın dedigi bir acidan dogru cunku sirf imamoglu karadenizli diye bircok karadenizli resmen irkcilik yapip donup imamogluna oy verdi ayrica devlet kademelerinde karadenizli olmayi menfaat olarak kullanarak hak etmedigi yerlere gelen cahil bilgisiz yoneticiler de cok fazla yani bu yoruma bir acidan ben de katiliyorum karadenizli olabilirsiniz ama hepimiz türküz ve bu topraklarda yasiyoruz unutmayin kimse kimseden ustun olmayacak
    Cevapla
  • İstanbul-18 4 yıl önce Şikayet Et
    Hop dedik dayı ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin, Bu Devlet ve Millet için her yörenin evladı değerlidir, yeri geldiğinde idarecide olur, şehid de olur, yıllardır Devleti yöneten aslan Rize'li. Senin yapacağın en akıllı iş çalışıp milletine faydalı olmaktır. Öyle boş beleş konuşma!
    Cevapla
  • mhcivelek 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah isimli kişi merhaba karadenizden alıp veremediğin nedir. Şöyle desen eyvallah deriz artık karadenizli kişilerden farklı kesimlerdende milli tutum beklemeliyiz buna eyvallah lakin bizim bölgemize dil uzatma seni kınıyorum.
    Cevapla
  • Dava adamı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı sanatçı müsvetteleri 15 temmuzu hafife almaya çalışıyor aslında bunlar 15 temmuz destekcisi eğer o gün tekrar yaşanırsa ilk hedefimiz o musvetteler olmalı. Onların bu vatanın ekmeğini yemeyi hak etmiyorlar
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepinizden razi olsun haberi okurken dahi aglamamak mümkün degil.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    müdürüm tankların arasından kaçanlarıda kafese koysaydık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi