Kapadokya’da bahçe çöktü, aşağıdaki manzarayı gören inanamadı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde çöken bir bahçenin altından yeraltı şehri çıktı.

Kapadokya’da bahçe çöktü, aşağıdaki manzarayı gören inanamadı
Kapadokya’da bahçe çöktü, aşağıdaki manzarayı gören inanamadı
GİRİŞ 03.08.2019 12:24 GÜNCELLEME 03.08.2019 12:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde bir evin bahçesinin çökmesi sonrasında ortaya yeraltı şehri çıktı. Edinilen bilgilere göre, Çalış beldesinde Mustafa Güneş’e ait arsanın içerisinde bulunan bahçe 3 gün önce çöktü. Çöken bahçenin nereye çıktığına bakmak isteyen kasaba halkı çökme sonrasında aşağıda yeraltı şehrinin ortaya çıktığını gördü. Şimdi ise tüm Çalış halkı yetkililerin bu duruma el atarak kasabanın altında bulunan yeraltı şehrinin turizme kazandırılmasını istiyor. 

 

 

Çalış kasabası halkından Alaattin Sarıdaş yaptığı açıklamada, "Biz buraları 20 senedir ortaya çıkartmaya çalışıyorduk" dedi. Sarıdaş, “Kasabamızda bulunan bu alanın bahçesinde iki gün önce bir çökme meydana geldi. Bu çökme sonrasında bizler içeri girip baktığımızda önceki yeraltı şehirlerinin tam merkezi olduğunu gördük. Biz 20 senedir buraları ortaya çıkartmaya çalışıyorduk. Şuan çökme olan bahçe yeraltı şehrinin asıl merkezidir” dedi. 

 

 

Çöken bahçenin sahibi Mustafa Güneş ise yaptığı açıklamada bahçelerinin 3 gün önce çöktüğünü ve çökme sonrasında kontrol ettiklerinde yeraltı şehri ile karşılaştıklarını söyledi. Güneş, “Bu konu burada öncelerden beri var. Ama bugüne kadar hiç ilgilenilmedi. Alaattin arkadaşımız 20 yıldır buralar için uğraşıyor ama bir türlü açılmadı. Ben 62 yaşındayım. 1968 yılında burada amcamlar ev yaptırmak için temel attılar. Temelden buranın devamı çıktı. Buranın devamı daha önceden de vardı. Buralar şimdilerde kapandı böyle duruyordu. Allah’tan burada 3 gün önce bir göçük oldu. Burası ortaya çıktı. Burası yeraltı şehrinin merkezi. Burada bir tarih var. Bu tarih bir beklenti içerisindedir. Buraya siyasilerin el atması lazım. Çalış’ta tarih fışkırıyor. Biz buraya yetkililerin el atmasını istiyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR 6
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    neden insanlar yer atlına sığındı dıaşrdan dış uzaydan bir saldırımı oldu yoksa güneş sıcakalığı arttı ve insanlık buzul çağ yaşadıkdan sonra birde kızıl kıyamet güneşe mi maruz kaldı ..orda bence çok iyi inceleme yapılmalı radyoaktivite ölçülmeli yada birşeyler izler bulunmalı eyer güneş sıcaklık arttı ve insanlık yer altını seçdiyse bu birdaha yaşanıcak demktir amakaç bin yılda bilinmez belkide bu binyila denk gelcek
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sasilacak bir durum degil kapadokya bolgesinin tamami yeralti sehri
    Cevapla
  • süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    manzara falan yok bildiğin kuyu
    Cevapla
  • Ramiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar elli senelik kömür maden ocaklarına tarihi mekan diye turistik gezi düzenliyor. Bizim evimizin bahçesinden bin yıllık tarih çıkıyor kimsenin umurunda olmuyor.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    yeraltı şehri değilde define çukuruna benziyor bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...