Mustafa Çalışkan'dan genç polislere Hz. Ömer nasihati

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 290'ı kadın 714 polis için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşma yapan İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan genç polislere Hz. Ömer’den örnek vererek nasihatlerde bulundu.

Mustafa Çalışkan'dan genç polislere Hz. Ömer nasihati
Mustafa Çalışkan'dan genç polislere Hz. Ömer nasihati
GİRİŞ 07.08.2019 21:49 GÜNCELLEME 07.08.2019 21:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 23. Dönem eğitimlerini tamamlayan 290'ı kadın 714 polis için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Polis Okulu Müdürü Vedat Mercan ve mezun olan polislerin aileleri katıldı.

GENÇ POLİSLERDEN NEFES KESEN GÖSTERİ

Mezun olan polisler için düzenlenen törende, erkek ve kadın polisler yakın savunma tekniklerinden oluşan özel bir gösteri yaptı.

YEMİN TÖRENİYLE MESLEĞE İLK ADIMLARINI ATTILAR

Nefesleri kesen gösterinin ardından genç polisler Bayrak ve Kur'an üzerine yemin ederek meslek hayatlarına başladı.

ÇALIŞKAN'DAN HZ. ÖMER NASİHATI

Törende konuşma yapan İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, “Benim polislikle ilgili bir takım mesleğe başladığımdan beri örnek aldığım insanlar veya örnek aldığım davranış şekilleri var. Polislik tarihine baktığınızda, Selçuklu devletini kuran Selçuk Bey ilk polis müdürüdür ilk Subaşıdır. Yine Hz Ömer, polislik tarihini irdeleyenler için ayrı bir önem arz eder.

Hz Ömer, polislikle, güvenlikle, adaletle ilgili kısmı çok çok önemlidir. Ama bizim için çok özel bir kişiliği vardır Hz. Ömer’in. Hz. Ömer nereye giderse gitsin yanlış iş yapanlar hainler arsızlar hırsızlar tir tir titrerler, Hz. Ömer’i görünce şeytan bile kaçacak delik arar, ama iyi iş yapanlar güzel iş yapanlar doğru insanlar Hz. Ömer’i görünce dünyalar onların olur. Kendilerini güvende hissederler, huzurlu hissederler. Ben mesleğe başladığımdan beri hep Hz Ömer figürünü kendime örnek aldım.

Ben inanıyorum ki sizler de mesleğe başladığınızda devlet düşmanları, vatan hainleri, hırsızlar, arsızlar, ahlaksızlar, uyuşturucu kaçakçıları kötü olan herkes sizleri gördüklerinde tir tir titreyecek. Ama vatanının seven, memleketini seven, milletini seven, insanlara hizmet etmek için çaba sarf eden her insan da sizleri gördüğünde huzur bulacak. Gece gündüz nerede bir polis görse güven duyacak huzur duyacak. Ben sizlerin bu figürü örnek alacağınızı tıpkı Hz Ömer gibi düşmanları tir tir titretip, dostları da sevindirecek polisler olacağınıza eminim. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR 10
  • Mhr 4 yıl önce Şikayet Et
    Ornek mukemmelde yanlis insanlara soylenmis bizim polisimizmi hz omerin adaletini yayacak bir turk halkina sorun polisi sevwn cikacakmi en fazla yuzde 5 guvenen insan yuzde 5 de cikmaz
    Cevapla
  • İzmir'e de lazım. 4 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel örnek. tebrikler.
    Cevapla
  • Tarik 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ebu cahiller laiklik medeni insanlar bu yobaz a! kızacak... Allah her daim yardımcınız olsun....
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    22 binlira maaş allanlar kimi örnek alıyor çözemedim
    Cevapla
  • ucrun 4 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehilleri örnek alanlar utansın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor