Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden 'yardım' haberleriyle ilgili açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan ve Cumhuriyet ile Yeni Çağ gibi gazeteler tarafından haberleştirilen 'yardım' görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, belediye tarafından yapılan yardımların sosyal medyada paylaşılmadığı vurgulandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden 'yardım' haberleriyle ilgili açıklama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden 'yardım' haberleriyle ilgili açıklama
GİRİŞ 11.01.2020 20:20 GÜNCELLEME 11.01.2020 20:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan ve Cumhuriyet ile Yeni Çağ gibi gazeteler tarafından haberleştirilen 'yardım' görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, belediye tarafından yapılan yardımların sosyal medyada paylaşılmadığı vurgulandı. Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

 

"Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Ceylanpınar’da bir aileye yapılan yardımla ilgili gerçeği yansıtmayan ve Büyükşehir Belediyemizi yıpratmaya yönelik paylaşım ve haberlerin yapıldığı gözlemlendiği için açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler, Ceylanpınar ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelere yönelik yardım amacıyla gitmiş ve bir mahalledeki ailelere mahalle muhtarının da refakat etmek istemesiyle birlikte yardım dağıtmıştır. 

BELEDİYEDEN PAYLAŞIM YAPILMADI

Ne Büyükşehir Belediyemizin ne de Büyükşehir Belediye Başkanımızın sosyal medya hesaplarında bu yardımlarla ilgili herhangi bir paylaşım yapılmamıştır. 
Sosyal Belediyecilik ilkesi gereği yapılan yardımları kamuoyuna yansıtmayarak hassas bir şekilde hizmetlerini sürdüren Belediyemiz 2019 yılında 43 bin aileye bu hassasiyetle yardım dağıtmıştır.

MUHTARDAN AÇIKLAMA: PAYLAŞIMI KENDİ İRADEMLE YAPTIM

Kaldı ki konu ile ilgili olarak sosyal medyadaki videolarda yer alan Mahalle Muhtarı Ahmet Akkurt da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak paylaşımı kendi iradesi ile yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi ile çalışanlarının çekilen video ve söylemlerde bir dahlinin olmadığını açıklamıştır. Büyükşehir Belediyemizi ve Başkanımızı yıpratmaya yönelik bu haber ve paylaşımların iyi niyetli olmadığı aşikâr olup bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. 

Belediyemiz tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelerimize yönelik sosyal yardımlar hassas bir şekilde ihtiyaç sahiplerine yapılmaya devam edecek olup kamuoyunun bilgilerine sunulur."

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Yasemin 3 yıl önce Şikayet Et
    Maddi yardim istiyom
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bahane ariyorler .çünkü onlar yardımı sevmezler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...