Adana'da Suriyeli gencin ölümüne neden olan polisin ifadesi ortaya çıktı

Adana'da "dur" ihtarına uymayan Suriyeli gencin ölümüne neden olan ve tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli polis, "Sokak sıkıntılı olduğu için silahı elime aldım. Silah yanlışlıkla ateş aldı. Elim yanlışlıkla tetiğe değdi. Sendeleyip düştüğüm için yorgunluk ve Ramazan dolayısıyla böyle bir olay meydana geldi" dedi.

Adana'da Suriyeli gencin ölümüne neden olan polisin ifadesi ortaya çıktı
Adana'da Suriyeli gencin ölümüne neden olan polisin ifadesi ortaya çıktı
GİRİŞ 29.04.2020 14:09 GÜNCELLEME 29.04.2020 14:18
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Adana'nın Seyhan ilçesinde "dur" ihtarına uymayan Suriyeli gencin ölümüne neden olan polis memuru Ali El Hemdan'ı kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, Suriye uyruklu Ali el Hemdan'ın silah yaralanmasına bağlı olarak ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtildi. Açıklamanın devamında polisin uygulama yaptığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı vurgulanarak, "Polis ekibinin yaya olarak bu şahsı kovaladığı, 'dur' ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K'nin görev silahından çıkan bir adet mermiyle göğüs bölgesinden yaralandığı" ifade edildi.

POLİS MEMURU KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI

 

 

Açıklamada, "Olay yerine gelen ambulansla şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şüpheli F.K. 'kasten öldürme' suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş ve tutuklanmıştır." denildi.

POLİS MEMURUNUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İfadesinde normalde silahı emniyeti açık şekilde taşıdıklarını söyleyen polis F.K. "Asayiş Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapmaktayım. Dün diğer polis memuru arkadaşlarımla birlikte saat 10:30 sıralarında Covid - 19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarla ilgili ve şüpheli gördüğüm şahıslarla ilgili kontrol yapmak amacıyla Sucuzade Mah. Obaler Caddesi kesişiminde kontrol noktası oluşturduk.Saat 12:00 civarında ölen şahsı, yanında başka bir şahısla bize doğru gelirken gördüm. Şahıslar biraz tedirgin davrandılar. Ben şahısların yanına gittim. Ölen çocuğun yanındaki şahsı aldım. Diğer ölen çocuk kaçmaya başladı. Diğer şahsı arkadaşlarıma teslim edip, kaçan çocuğun arkasından koşmaya başladım. Hatta arkadan da polis memuru arkadaşım İ.K. koşuyordu. Ben çocuğu durması için birçok kez uyardım. Çocuk ara sokaklara girince belimden silahımı çıkarıp, mermiyi namluya sürdüm ve arkasından koşuyordum. Dediğim gibi ara sokaklara girdiğim için ve sokaklar sıkıntılı şahısların oturduğu yerler oturduğu yerler olduğu için, biraz da kendimi güvende hissetmek için elime silahı almıştım. Ben şahsın bana doğru döndüğünü görmedim. Çünkü bu sırada sokak kalabalıktı. Koşan birkaç kişi daha vardı. O yüzden dikkatim o şahıslara yönelmişti." dedi.

"SİLAH YERE DÜŞERKEN ATEŞ ALTI"

"Ölen çocuğun bana bana doğru dönüp dönmediğini hatırlamıyorum" diyen şüpheli polis memuru F.K., "Hatta o sırada bir lastik patlama sesi gibi bir ses duyuldu. Belki de diğer şahıslarda ve ölen çocuk da benim silah sıktığımı düşünerek dönmüş olabilir. Ben de o an panikledim. Koşarken elimde eldiven bulunduğundan ve çok sendeleyip yorulduğumdan sendeledim, o sırada yere düştüm. Yere düşerken de silah ateş aldı. Ben kesinlikle silahı şahsa doğrultmadım. Sadece şahsı yakalamaya çalıştım. Ölen şahısla aramızda yaklaşık 30 metre mesafe vardı. Ardından çocuk yere düştü. Ben hemen çocuğun yanına gittim. Çocuğun vurulduğunu görünce telsizden ve cep telefonundan 112'yi aradım. Ölen şahsı tanımıyorum. Şüpheli bir şahıs olabileceğini düşünerek müdahale etmek istedim. Kesinlikle vurmak amacım yoktu. Dediğim gibi hem kendimi güvene almak, hem de şahsı korkutup durdurmak amacıyla silahımı çıkardım. Aslında havaya ateş edecektim. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. 26 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir olay başıma geldi. Kesinlikle çocuk yürümüyordu. Beni görünce koşarak kaçtı. Ben de arkasından koştum. Çocuğa doğrudan ateş ettiğim hususu doğru değildir. Tanık beyanlarını kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

"ELİM YANLIŞLIKLA TETİĞE DEĞDİ"

Şüpheli polis, sulh ceza hakimliğinde ise "Böyle bir şey yaşandığı için üzgünüm. Normal şartlarda silahı emniyeti açık olarak taşıyoruz. Sokak sıkıntılı olduğu için silahı elime aldım. Silah yanlışıkla ateş aldı. Elim yanlışlıkla tetiğe değdi. Silahı elime almanın nedeni havaya ateş açmaktı. Sendeleyip düştüğüm için yorgunluk ve Ramazan dolayısıyla böyle bir olay meydana geldi" dedi.

YORUMLAR 223
  • suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin uzuldum diyemem cunku bunlar suriyede turk askerlerine taş atıp saldırıyorlar hic bir polis bilerek sıkmaz kazayla olmuş olabilir
    Cevapla
  • Kadem Can 3 yıl önce Şikayet Et
    polis 2 kez vurmuş kasığından ve kalbinden 2 el ateş edilmiş hani eli tetiğe değişmişti hani silahını düşürmüştü yere ne oldu bilerek isteyerek ateş edip öldürmüş polisi savunanlar kasten cinayet işlendiğinin farkında değil yada sağdan soldan uydurma haberlere inanmışlar birde savunuyorsunuz bu nasıl zihniyet
    Cevapla
  • Sinan Şirin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki herkes kendi ideolojik düşüncesinden dolayı yorum yapmış gibi zaten polisi sevmeyenler ve zaten polisi sevenler ve zaten Suriyelileri sevmeyenler ve sevenler en doğru kararı inşallah yargı mensupları verecektir
    Cevapla
  • eray akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi silahı eline aldın.Şarjörü niye çekiyosun.Şarjörü çekmeden parmak tetikte dahi olsa patlamazdı.Şarjörü cekecek sanki terörist mi kovalıyosun. Şimdi bu polisi savunanlar beklesinler başlarına gelecek belayı.Çünkü şeytanın yolundan giden musıbetle karşılaşır.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız polise ceza verilip tutuklanması birçok sorun yaratacak,belkide birçok polisimizin hayatına mal olacak,birçok suçlunun yakalanmasına mani olacaktır...söyleyin şimdi artık bu durumda polisimiz bir durumla karşılaştığı zaman silahına el atabilir,kaçan bir suçluyu kovalayabilirmi,ve böyle bir durumda silahını çıkarmaz,kaçan suçluyu silahsız kovalamaya kalkarsa hayatı güvende olabilir mi...ve en mantıklısı tam 26 yıl şerefiyle görev yapmış bir polis niye kasten ateş etsin.
    Cevapla
  • Kapaklı yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    kasten öldürmüş 2 el ateş etmiş çocuğa çocuk hem kasığından hemde göğsünden vurulmuş 26 yıl şerefle hizmet etmiş olabilir ama bir polis çocuk katili olamaz kovaladığı ne suçlu nede terörüst sadece çocuk tehlikeli bir vaka oluşturmayan türden akla mantığa aykırı kasten cinayete işlenmiş aklın mantığın yok senin polis silaha el atarmıymış bundan sonra yok polisimizin hayatına mal olacakmışta neymişte olayı tam anlayamamışsın kalkmış katil birini savunuyorsun neye hizmet bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek