TBMM'de ortalık karıştı! Yumruk yumruğa kavga!

TBMM Kurulu'nda, çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP'li Özgür Özel'in provokasyonu sonrasında MHP milletvekili Olcay Kılavuz arasında gerginlik yaşandı. Yumruklaşmaya varan tartışma sonrası oturuma ara verildi.

TBMM'de ortalık karıştı! Yumruk yumruğa kavga!
TBMM'de ortalık karıştı! Yumruk yumruğa kavga!
GİRİŞ 10.06.2020 01:01 GÜNCELLEME 10.06.2020 01:39
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Meclis'te mahalle bekçileri kanunu görüşülürken, CHP'li Özgür Özel ile MHP milletvekili Olcay Kılavuz arasında yumruklaşmaya varan gerginlik çıktı.

ÖZEL'DEN PROVOKASYON

TBMM Genel Kurulunda çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşmeleri sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kanun teklifinin temel kanun teklifi olarak görüşüldüğünü ve kendilerine söz hakkı verilmediğini ifade etti. Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Özel'e tepki gösterdi. CHP milletvekilleri sıralara vurmaya başladı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş oturuma ara verdi.

YUMRUKLAŞMA YAŞANDI

 

Özel, komisyon sıralarına giderek komisyon üyelerine tepki gösterdi. Bu sırada MHP milletvekilleri Özel tepki gösterdi. Yumruklaşmaya varan gerilim sırasında her iki partiden bazı milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Kavganın yatışmasının ardından CHP milletvekilleri kendi aralarında toplantı yaptı.



2 MADDE KABUL EDİLDİ

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, çarşı ve mahalle bekçileri, suç işlenirken veya işlendikten sonra, henüz izleri meydandayken; şüphelileri yakalamak, yakaladıkları şüphelilerin kendilerine veya başkalarına zarar vermelerini engelleyici tedbirleri almak, suç delillerinin kaybolmaması veya bozulmaması için gerekli muhafaza tedbirlerini almak, varsa olayın tanıklarının kimlik ve adres bilgilerini tespit ederek genel kolluk birimlerine bildirmekle görevli ve yetkili olacak.

Bekçiler, haklarında tutuklama veya yakalama kararı çıkarılmış kişileri gördükleri takdirde yakalayacak ve bağlı bulunduğu genel kolluk kuvvetlerine teslim edecek.

Çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak.

Maddelerin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş birleşime ara verdi.

Aradan sonra komisyonun yerinde olmaması üzerine Erdoğmuş, birleşimi bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Nimetullah Erdoğmuş'un birleşimi kapatmasının ardından CHP ve MHP milletvekilleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

YORUMLAR 51
  • mazlum 3 yıl önce Şikayet Et
    ne muhalif olabiliyorlar,nede adam. her ay maaşını alıyorsun,neden çalışmak için alıyorsun,senin görevin hükumet iyi yapıyorsa desteklemek,kötü yapıyorsa uyarmaktır,hanginiz bir gecede yüzde 50 maaş zammına hayır dedi işçi maaşına yüzde 5 zam alırken olmaz,dedi.hanginiz vekilliği vatan millet için yapıyorsa kendini milletten ayrı tutmasında bilelim.
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ne zaman milletin yararına olan bir konuya olumlu yaklaşmiski şimdi olur desin.
    Cevapla
  • 6565 3 yıl önce Şikayet Et
    he özgür sen o küçük beyinle tc yöneteceksin öylemi benden sana tafsiye ne yaparsan yap mhp ye bulaşma
    Cevapla
  • Üniversite 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen vekillere 4 yıllık eğitim şartı getirilsin. Bu ne lan ilkokul sınıfı gibi.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehepa varsa kaos vardir huzursuzluk vardir.Bunlari şimartmayin anladiklari dilden cevap verin ne olur ak parti ve mhp vekilleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!