2 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu

Hakkari, Van ve Şırnak üçgeninde bulunan Feraşin Yaylası'nda düzenlenen ve 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda teröristlere ait 10 bin kök Hint keneviri, silah, mühimmat, el bombaları ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 2 teröristin öldürüldü operasyonda SİHA'da kullanılan bombanın üzerinde "Jandarma'nın 181. yılında Faraşin'e özel!" yazısı dikkat çekti.

2 PKK'lının  öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu
2 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda 10 bin kök Hint keneviri de bulundu
GİRİŞ 14.06.2020 18:23 GÜNCELLEME 14.06.2020 18:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hakkari, Şırnak ve Van üçgeninde bulunan Pınarca köyü ve Feraşin Yaylası'nda, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlere hareket alanı bırakmayan jandarma birlikleri, bölgede arazi arama-tarama faaliyeti yaptı. Yapılan aramada,  PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait finansman kaynağı olarak kullanılmak üzere yetiştirilen 3 milyon değerinde yaklaşık 10 bin kök hint keneviri,  2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği,  9 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 el bombası, 2 el dürbünü,  2 termal şemsiye, 1 aksiyon kamerası, 1 termal kamera, 1 lazer metre, 2 sırt çantası, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirdi. Bölgedeki hava destekli operasyonlar ise sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Pamir Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkarinin vanın yarısından fazlası kenevir bu habere şaşırmak gereksiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı