CHP’li Erdoğdu’dan U dönüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yıllar önce yolsuzlukla suçladığı, ancak CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atanan Akın Çağlar hakkında yeni açıklama yaptı. Erdoğdu, Çağlar konusunda yaptığı açıklamada “kendisi meslektaşım ve üstadımdır” diye konuştu.

CHP’li Erdoğdu’dan U dönüşü
CHP’li Erdoğdu’dan U dönüşü
GİRİŞ 10.07.2020 19:06 GÜNCELLEME 10.07.2020 19:12
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Çağlar'ın İBB Genel Sekreterliğine atandığının açıklanmasıyla birlikte gözler, 2012 yılında Ziraat Bankası Genel müdürlüğü görevindeyken kendisini yolsuzlukla suçlayan Erdoğdu'ya dönmüştü.

 

Atamadan bu yana konuşmayan Erdoğdu, sessizliği bugün yaptığı bir açıklama ile bozdu.

Açıklamasında, “Akın Can Çağlar'ın İBB Genel Sekreterliği için düşünüldüğünün kendisine daha atama yapılmadan bildirildiğini söyleyen Erdoğdu, kendisinin de Çağlar hakkındaki düşüncelerini atamayı yapacak olan İBB Başkanı İmamoğlu dışında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na aktardığını anlattı” ifadelerini kullandı.

'KENDİSİ ÜSTADIMDIR'

Erdoğdu, ''3 gündür süren İBB Genel Sekreteri atamasıyla ilgili sizlere açıklama yapma ihtiyacı duydum. Can Akın Çağlar'ı Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığım yıllardan tanırım. Kendisi meslektaşım ve üstadımdır.'' açıklamasını yaptı.

 

 

NEYLE SUÇLANMIŞTI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından genel sekreterliğe atanan Çağlar, 8 yıl önce CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu tarafından yolsuzlukla suçlanmıştı. Erdoğdu, 9 Ağustos 2012’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM KİT Komisyonu’nca Ziraat Bankası’nda tespit edilen bazı usulsüz işlemlerin yanı sıra banka içinden kendilerine ulaştırılan belgeleri anlatarak, Çağlar’ın kredilerde yolsuzluk yaptığını, İstanbul Bayrampaşa’daki ORA AVM’ye ‘batık kredi’ verdiğini iddia etmiş, o dönem görevli olduğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeliğinden istifasını istemişti.

YORUMLAR 91
  • gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni tanıdığımda hep merak etmişimdir, acaba üstadı kimdir diye. Tanımız olduk hazreti, yolsuzluk ustası Can Akın Çağlar'mış. Çırak üstadını geçmezse sanat ölürmüş, haberin olsun....
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi konuda üstadıysa artık.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet.. Hangi konuda acaba..
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede arkadaşlar yolsuzluk ve rüşvetin olmadi yer yok ak partinin ilk 10 yılı çok güzeldi rüşvetin belini kırmıştı ama şimdi kat kat fazla oldu Başkan bu konuya el atmalı ak partide kendi cebini düşünen çok kişi var bunları temizlemesi lazım
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet görevinde iken hırsız, liyakatsız,dolandırıcı,ihaleyeye fesat karıştıran chp de görev alınca üstad, pir,meslaktaş bunlar devlet yönetecek öyle mi? ALLAH korusun .
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    kan emiciler yavaş yavaş sarmaya başladı. Chpli Çankaya belediye başkanının telefon konuşması hala hafızamda. yemeğe doymuyorlar demişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!