Bir ilimizde yürürken sigara içmek yasaklandı

Yozgat Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile şehir merkezinde yürüme mesafesi esnasında maskelerin indirilerek sigara içilmesine yasak getirdi. Yozgat şehir merkezinde getirilen yürüyüş mesafesinde sigara içme yasağının ilçelerde de uygulamaya konulabileceği belirtildi.

Bir ilimizde yürürken sigara içmek yasaklandı
Bir ilimizde yürürken sigara içmek yasaklandı
GİRİŞ 09.10.2020 00:21 GÜNCELLEME 09.10.2020 00:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, korona virüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma, hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri, olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar, önlemler belirlendi.

Bu kapsamda Covid-19 salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak, maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla şehir merkezinde maske kullanımını ihlal edip, maskeyi aşağı indirerek yürüme esnasında sigara içmenin yasaklandığı, ilçelerde İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında ilçenin durumu gözetilerek bu kararların alınması kararlaştırdı. Uymayanlar hakkında ilgililer hakkında yasal işlem yapılacak.”

YORUMLAR 8
  • vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke İstanbul da da yasaklasınlar
    Cevapla
  • Beyoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler baskan.Her ile ornek olmasini isterdim.
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemiden sonra da çarşı, kaldırımlar, pazar yerlerinde yasaklansın. Aslında köküne kibrit suyu bu sigara denen meretin. Tümden yasak edilmeli, zor bişey değil.
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence hepten yasaklansın. Hiç içilmesin.
    Cevapla
  • melut usta 3 yıl önce Şikayet Et
    bu karari alanlardan rabbim razi olsun cok dogru karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe