Savcılıktan Kadir Şeker'in cezasına itiraz

Savcılık Kadir Şeker'in aldığı 12,5 yıl hapis cezasına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan itirazda "haksız tahrik indirimi"nin en üst sınırdan uygulanması gerektiği belirtildi.

Savcılıktan Kadir Şeker'in cezasına itiraz
Savcılıktan Kadir Şeker'in cezasına itiraz
GİRİŞ 16.10.2020 17:36 GÜNCELLEME 16.10.2020 17:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin karara, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Ekim'de görülen karar duruşmasında savcı tekrarladığı mütalaasında, Şeker'in "haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanmasını talep etmişti.

Mahkeme ise Şeker'in "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına, cezanın haksız tahrik indirimiyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmesine karar vermişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya kapsamı, deliller ve olayın oluş şekli değerlendirildiğinde Şeker'e verilen haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiği talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

İtiraz, üst mahkeme tarafından değerlendirilecek.

YORUMLAR 16
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakim yüzbin like alırsa indirşm yapar. Tamamen medyadaki tepkiye suçlunun mafya ve birokratik çevresine göre şekilleniyor cezalar
    Cevapla
  • mevlutting 3 yıl önce Şikayet Et
    beyler bundan böyle kavga eden ve tartışan erkek kadın görürseniz yapacağınız tek şey şu: o bölgeden hemen uzaklaşıp 155'i arayarak adresi vermek. bu kadar. gördünüz kadın bile bu çocuktan şikayetçi oldu, o yuzden kendinizi yakmayın !
    Cevapla
  • allglrr 3 yıl önce Şikayet Et
    bende itiraz ediyorum ,ceza iki kati verilsin.daha dün haberini okudum yine olsa yine yaparmış.herkes arka cebine bıçak koyup adalet dağıtsın.sen kalk adamı kalbinde bıçakla birde kendini kahraman kıl. bunu haklı bulanlara yanıyorum arkadas
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcılık doğru bir karar vermiş
    Cevapla
  • Alim 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu nasıl bir hukuk bu nasıl iş. Az bile ceza almış. Ne yani bir insan öldü ve hiç bir ilişiği olmadığı tanımadığı bir insanı öldürdü yok böyle bir şey. Niyeti iyi olabilir fakat vatandaşlık görevi olarak guvenlik güçlerini arayıp haber vermektir. Herkes kafasına göre hesap görürse bu ülkenin hali nice olur.
    Cevapla
  • Al işte 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi senin başın dertte olunca belki saniyelerin bile önemi olduğunda birileri polisi arar ve seni oturup izler sende o zaman anlarsın. Adam niye bıçak taşıyormuş. Ülkemiz çok güvenli, ipsiz sapsız adamlar yok, kötüler kol gezmiyor, bencede hatalı ne gerek var. Ayrıca olayın doğal akışı ya kaçarsın ya da olaya kendini bırakırsın ve o an ne yaptığını çok bilmezsin. Bir kez olsun empati yapın, o olaya müdahil olduğun an sonuçlarını az çok kestirebilirsin. Keşke hiç karışmasaydı ne hali varsa görselerdi.
    Cevapla
  • byrm 3 yıl önce Şikayet Et
    sendiyorsunki birisi aileni darp etse öldürmeye çalışsa ve o anda yoldan geçen biri görse yardım etmesin güvenliği arasın tabi o anda geçe zamanda ailen pert olmayacak öylemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif