Konya'da bıçaklı saldırıya uğrayan avukattan üzücü haber

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Akşehir ilçesinde bıçakla yaralanan 29 yaşındaki avukat Asilcan Tuzcu'nun bir gözünü kaybettiğini bildirdi. Aladağ, Akşehir Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, meslektaşları avukat Asilcan Tuzcu'ya yönelik yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurguladı

Konya'da bıçaklı saldırıya uğrayan avukattan üzücü haber
Konya'da bıçaklı saldırıya uğrayan avukattan üzücü haber
GİRİŞ 22.10.2020 20:28 GÜNCELLEME 23.10.2020 00:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tuzcu'nun Akşehir'deki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Konya'da tedavisinin devam ettiğini belirten Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, "Henüz 29 yaşında olup, 3 yıldır bu mesleği icra eden kardeşimiz, maalesef bir gözünü kaybetmiştir. Genel sağlık durumu iyi olmakla birlikte tedavisine Konya'da devam edilecektir." diye konuştu.

Aladağ, süreç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan başta Akşehir'deki avukatlar ve vatandaşlar olmak üzere, arayarak geçmiş olsun dileklerini ve desteğini ifade eden Adalet Bakanına, Konya Cumhuriyet Başsavcısına, Emniyet Müdürlüğüne, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığına ve süreci yürüten emniyet mensuplarına teşekkür etti.-

Aladağ, avukatların bir "vekil" olduğunu, kurdukları ilişkinin, vekil-müvekkil ilişkisi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bizler davanın tarafı değiliz. Bu nedenle bizi davayla özdeşleştirmeye çalışan bu ve benzeri zihniyeti bir kez daha tanımadığımızı ve aksine kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Şiddetle bir sorun asla çözülememiştir ve çözülemeyecektir. Şiddet aksine, var olan sorunları ve uyuşmazlıkları derinleştirir, kanayan yara bırakır.

Yemin metnimizde ifade edildiği üzere; hukuka, ahlaka, meslek onuruna ve kurallarına saygımızdan dolayıdır ki fail ya da failler yargı önünde hesap verirken, evet yine onun savunmasını bir meslektaş üstlenecektir. Bunun unutulmamasını istirham ve rica ediyorum. Bizler fail ya da faillerin, bağımsız yargı önünde hesap verirken, yargılanırken, mevzuatın çizdiği sınırlar ölçüsünde, Türk Ceza Kanunu'nun belirlediği alt ve üst sınır ölçüsünde en ağır cezayı alması için orada olacağımızı, süreci takip edeceğimizin bir kez daha bilinmesini istiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Avukat Asilcan Tuzcu (29),15 Ekim'de, Altunkalem Mahallesi Şehit Turgut Makascı Caddesi'nde, evinin bulunduğu apartmandaki asansöre bindiği sırada gözünden ve boynundan bıçaklanmıştı. Sağlık ekiplerince önce Akşehir Devlet Hastanesine kaldırılan Tuzcu, ileri tetkik ve tedavisi için Konya'ya sevk edilmişti. Gözaltına alınan şüpheli F.Ö, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

YORUMLAR 15
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukatlara gıcık olduğum kadar kimselere gıcık olmuyorum.yeni bir şey çıkardılar,Borçlu olanın yakınlarına tlf dan arıyor ve sms cekiyorlar.terbiyesizlikte level atladılar.Allah bildiği gibi yapsın hepsini inşallah
    Cevapla
  • Nazlı Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    En basit davalar yıllarca sonuçlanmayınca bazıları adaleti kendi tesis etmeye çalışıyor. İbretlik !
    Cevapla
  • Alpinnn 3 yıl önce Şikayet Et
    Söylediğinin konuyla hiç alakası yok. İbretlik olan sensin ve senin gibi ilkel düşünenler
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylece avukatlar da, mahkemelerin ne kadar uzadığını ve adaletin olmadığın anladı.
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    adaleti mahkemeler sağlamayınca, vatandaş kendisi sağlamaya çalışıyor. olay bu kadar basit. bir alacak davası 5 sene sürerse bu tip sonuçlar olur.
    Cevapla
  • nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı avukatlar kışkırtıcı olablmekte hatta insanların onurlarını, gururlarını şeref ve haysiyetlerini ayaklar altına alacak iftira dolu dilekçeler yazmaktadırlar. Bu tür avukatları esefle ve şiddetle kınıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı