Koronavirüs karantina süresi kaç güne düşürüldü? Yeni Covid- 19 karantina süresi kaç gün?

Sağlık Bakanlığı Covid-19 yakın temaslı kişilerin karantina süresinin düşürüldüğünü duyurdu. Hastalık Kontrol Önleme Merkezi (CDC) ile Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) tarafından yapılan günceller ile paralel olarak uygulamaların hayata geçirildiğini duyuran bakanlık PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda dahi karantinanın sonlandırılabileceğini açıkladı.

Koronavirüs karantina süresi kaç güne düşürüldü? Yeni Covid- 19 karantina süresi kaç gün?
Koronavirüs karantina süresi kaç güne düşürüldü? Yeni Covid- 19 karantina süresi kaç gün?
GİRİŞ 09.12.2020 14:12 GÜNCELLEME 09.12.2020 14:13

Korona virüs karantina süresi düşürüldü. Sağlık Bakanlığı Covid-19 yakın temaslıların karantina süresinin düştüğünü açıkladı. Bilindiği üzere daha öncesinde korona virüs pozitif çıkan hastalarla temas halinde bulunan kişiler 14 gün süre ile karantina altına alınıyordu. Yeni açıklama ile birlikte bu süre artık daha daha kısa. İşte Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan yeni karantina süresi...

 

 

KORONAVİRÜS KARANTİNA SÜRESİ KAÇ GÜN OLDU?

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 yakın temaslı kişilerin karantina sürelerinin 14 günden 10 güne düşürüldüğü duyuruldu. PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda da karantina sürecinin sonlandırılabileceği açıklandı.

Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Hastalık Kontrol Önleme Merkezi  (CDC) ile Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi  (ECDC) tarafından yapılan güncellemelerin Türkiye tarafından anlık olarak takip edildiği ve rehberlere entegre edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Yakın temaslıların karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürülmesi ve PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda sonlandırılabilmesine ilişkin düzenlemeler de yukarıda sayılan uluslararası güncellemelere paralel olarak yapılmıştır. Salgın yönetiminde Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ve ortak akılla hareket edilmektedir. Tüm kararlarımızın tek önceliği vatandaşımızın sağlığıdır. Karantina süresi ile ilgili yaptığımız güncelleme de bu kapsamdadır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!