Bin yıllık el yazması İncil ele geçirildi!

Eskişehir’de elinde bulunan tarihi eser niteliğindeki bin yıllık el yazması İncil’i satmak isteyen 6 şüpheli, alıcı kılığındaki jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında el yazması İncil’in yanı sıra üzerinde değerli taşlar bulunan kolyeler ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bin yıllık el yazması İncil ele geçirildi!
Bin yıllık el yazması İncil ele geçirildi!
GİRİŞ 11.12.2020 22:01 GÜNCELLEME 11.12.2020 22:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bazı şüphelilerin elinde bulundurduğu tarihi eser niteliğindeki yaklaşık bin yıllık el yazması İncil için müşteri aradığı bilgisi üzerine harekete geçti.

 

Savcılık izniyle başlatılan soruşturma kapsamında Jandarma ekipleri alıcı kılığında şüphelilerle irtibat kurarak bir dinlenme tesisinde buluştu. Burada düzenlenen operasyonda el yazması İncil’i satmaya çalışan M.S.K., Y.C.Ö., S.Ç. ve onlara başka bir otomobille gözcülük yaptığı tespit edilen A.H., A.Y. ve M.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobillerinde yapılan aramalarda tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen el yazması İncil ile birlikte, üzerinde değerli taşlar bulunan 5 kolye, 2 ruhsatsız tabanca ve 35 adet mermi ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler işlemlerinin ardından Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa muhalefet suçundan Sivrihisar Adliyesi’ne sevk edildi.

YORUMLAR 9
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    İznik konsülünde 200'ü aşkın incil işe gelene göre kabul edildi veya çıkarıldı.Bizans pagan kültürünü zaten hristiyanlığın içine soktular.Baba-oğul-kutsal ruh inancını da hristiyankesmekten yorulan aziz paul denen biri aniden hristiyan oluvererek sokuverdi. ve enteresan olanı tek tanrılı hristiyanlar suriyede bombalanırken ses çıkarmadı ama aynı abd tavus'a inanan ki bizdeki şeytana denk gelen yezidiler için abd uçakları koruma şemsiyesi pkk nın koruyuculuğunda Türkiyeye kadar ulaştırdılar ve HDPlilerde acitasyon reklamı çektiler. Yolda yürürken burada açıktım burada sıkıştım şurada ayağıma taş deydi.Rus/esed bomba atarken Şii ve DAEŞ keserken gık demediler
    Cevapla
  • havadis 3 yıl önce Şikayet Et
    ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı denilir sonra genelde
    Cevapla
  • msk 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, araştırmacı gazetecilik oldukça masraflı birşey. Getirisi de fazla yok. Yani düşünün, bir gazeteci burada yazılan sorular için 1 ayını sarfedecek, birtakım gizli sonuçlara ulaşacak, ee ? Sonra? kaç kişi ilgilenecek? Millet "bugün enesbatur ne yaptı? " diye onu takıp ediyor, araştırmacı gazetecilik diye millette bir beklenti yok ki! Günlük yaşıyoruz günlük..
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    her yil bir sene incil ikinci sene tevrat buluyor ne i$ olm la.?
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarsustaki kazı noldu ve sonraki vatikanın ziyareti kamuoyu güzel uyuyor
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende neler biliyormuşsun. Sayın savcılar bakın bu arkadaş neler biliyor bi çağırında bilgilerinden yararlanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı