Bakan Koca açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'den kritik veriler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli'deki vaka sayıları ve yatak doluluk oranlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Koca İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de %30, Ankara'da ise %40 günlük vakada düşüş olduğunu söyledi.

GİRİŞ 12.12.2020 00:20 GÜNCELLEME 12.12.2020 00:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 ilin vali, sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanlarıyla görüşerek durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, "İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de yüzde 30, Ankara'da ise yüzde 40 günlük vakada düşüş oldu. Ancak hastane ve yoğun bakımlarda hasta yükü devam ediyor." ifadesini kullandı. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanlarıyla video konferans yoluyla görüşerek son durumu tekrar gözden geçirdiklerini bildirdi. 

İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de yüzde 30, Ankara'da ise yüzde 40 oranında günlük vakada düşüş olduğunu vurgulayan Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Yoğun bakım doluluk oranı İstanbul'da yüzde 67, İzmir'de yüzde 78, Kocaeli ve Ankara'da yüzde 72. Tedbirlere sıkı uyup elbirliği ile gayret edince, sonuç almak daha kolay. Hepimiz sorumluluğumuzun bilincinde olalım. Ara vermeden mücadeleye devam, birlikte kazanacağız."

YORUMLAR 10
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Dedem Orduda 2 gündür yoğun bakım sırası bekliyor bugün ancak sıra geldi. Orduda yoğun bakım oranı yüzde yüz. Sırada bekleyende bir o kadar kişi var tahminimce.
    Cevapla
  • Torun 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin sakın uyutmasınlar yüksek basınçlı oksijen cihazı hastanede yoksa kiralayın tedavileri araştırın hastane nasılsa bakıyor diye beklemeyin
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu üç ilin toplamının nüfusu türkiyenin % 30 denk geliyor o zaman vaka sayıları niye düşmüyor
    Cevapla
  • devlete 3 yıl önce Şikayet Et
    lütfen devlet bu uyarıyı ciddiye alsın. cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. sadece muhalefet oy kazanabilmek ve hükümeti zor durumunda bırakmak için halkın sağlığı üzerinden rant elde edemez. metrobüs tramvay vs bilerek sefer sayıları azaltılıyor ve denetimsiz. coronalı şöför bile gördük. bu belediye başkanları özellikle ibb hakkında soruşturma istiyoruz.
    Cevapla
  • Malatyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen akşam sekiz de de sefer saatlerini tramwayda 15 dk ya çıkarıyor vicdansizlar
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    önce şu istanbul belediyesine bir uyarı verin.Akşam tranvaya binmek zorunda kaldım.Adeta bilerek süreyi uzatmışlar.Tranvaylar tıklım tıklım dolu.Tamam arabası olanlar için sorun yokta ya olmayanlar.Bu kadar ciddiyetsizlik olnaz.
    Cevapla
  • EYT58 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel karadoğan bende bugün marmarayda 40 dakika bekledim. Marmaray nereye aitti ?
    Cevapla
  • karadoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    bakana uyarı yapın demeden herşey güzel olacak diye oy verenlere söyleyelim eski yönetimde esenler metrosu 3dk geliyordu şimdi 6dk geliyor kalanları siz hesaplayın
    Cevapla
  • Mehmet niyazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim niye yaptinizki sehir hastanelerini ne geregi vardi israf ve gereksiz diyordu chp
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hala açılmayan İstanbul Atatürk havalimanın oraya yapılan şehir hastanesi değil mi ? Bence de hatta gensoru versinler CHP için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...