Sağlık Bakanlığı, Bursa'ya 18 yeni ambulans gönderdi

Sağlık Bakanlığınca, Bursa'da acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen 18 ambulans kente ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, Bursa'ya 18 yeni ambulans gönderdi
Sağlık Bakanlığı, Bursa'ya 18 yeni ambulans gönderdi
GİRİŞ 30.12.2020 10:36 GÜNCELLEME 30.12.2020 10:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bursa Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilde sağlık hizmetleri envanterine 16 tam donanımlı ambulans ile 2 yenidoğan acil yardım ambulansı dahil edildi.

 

İçinde organ taşıma çantaları da bulunan tam donanımlı yeni ambulansların bazılarının eskileriyle değiştirilmesi, bir bölümünün ise yeni açılan 112 noktalarında vatandaşlara hizmet vermesi planlanıyor. 

Ayrıca, yenidoğan acil yardım ambulansıyla ileri düzey tedaviye ihtiyaç duyan bebeklerin sağlık tesisine nakilleri yoğun bakım şartlarına uygun şekilde sağlanacak.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, "İlimizde 82 istasyonumuz var. İstasyon sayımız il nüfusuna göre düşük kalıyordu. Şimdi yeni ambulanslarımızla hem filomuzu gençleştirmek hem de var olan istasyonlarımıza yeni istasyonlar katarak, hastalara ulaşımı ve hizmeti daha kolaylaştırmak istiyoruz. Bu vesile ile yeni ambulansların Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Devran 3 yıl önce Şikayet Et
    Cennet mekan Abdülhamid Han şöyle söyler. Getirdiğimiz suyu kana kana içerler sonrada boğazları kuruyuncaya kadar bize küfrederler. Olay aynı devletimiz en iyisini yapıyor malesef aynı zihniyet hakaret etmekten geri kalmıyor
    Cevapla
  • Temel reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim gençliğimde Amasya Ruhi Tingiz'in kapısında üzerinde ambulans yazan bir münübüs vardı. Ve yerinden hiç kımramazdı. Bazen Taşovalı Almancı vatandaşların hediyesi eski mersedes ambulans görürdük te derdik ulan koskoca il olduk adam gibi bir ambulansımız yok, olanda aha orda yatıyor, kimseye faydası yok. Şimdi telefonu kaldırdığımızda, bir kaç dakikada hizmet kapımızda. Bu iktidara teşekkür, Yaradana hamd etmemiz gerek. Hem de çokça....
    Cevapla
  • garib vatandaş. 3 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun devletimizden nerden nereye geldik .
    Cevapla
  • kudüs kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim nankörlerin gözüne dizine dursun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması