Türkiye’den Çad’a 2 yeni cami

Sadakataşı Derneği, Çad’a insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bölgede bulunan dernek yardım ekibi cami açılışları, gelir temini projeleri, kurban eti ve gıda kumanyası dağıtımları gerçekleştirdi.

Türkiye’den Çad’a 2 yeni cami
Türkiye’den Çad’a 2 yeni cami
GİRİŞ 17.03.2021 13:48 GÜNCELLEME 17.03.2021 13:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çad’da bulunan Sadakataşı yardım ekibi, başkent N'djamena’nın kırsal bölgelerinde Hüseyin Can Menekşe Camii ve Ayasofya Camii’nin açılışlarını gerçekleştirdi. Yardımların devamında kurban eti ve gıda dağıtımları yapılırken, gelir temini projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere motosiklet ve bakkal dükkanları teslim edildi. 
 
Ayasofya Camii ibadet açıldı 
 
Çad’ın başkenti N’djamena’da 80 metrekarelik alana projelendirilen 100 kişi kapasiteli, içerisinde şadırvan ve güneş paneli bulunan Ayasofya Camii’nin açılışı bölge halkının katılımıyla gerçekleştirildi. Camide ayrıca çocuklara dini eğitim verilecek. 
 
Başkente Hüseyin Can Menekşe Camii 
 
Sadakataşı yardım ekibinin katılımıyla N’djamena’da 70 metrekarelik alana projelendirilen 90 kişi kapasiteli, içerisinde şadırvan ve güneş paneli bulunan Hüseyin Can Menekşe Camii ibadete açıldı. Camiden bölgede yaşayan 5 bin kişi istifade edebilecek. 



Gelir Temini Projeleri 
 
Dünyanın en yoksul ülkelerinden olan Çad’a Sadakataşı Derneği Gelir Temini Projeleri ile destek oluyor. N'djamena’da 5 bakkal dükkanı içinde malzemelerle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Ayrıca 4 kişiye taksi amacıyla kullanılan motosiklet verildi. Çadlı aileler bu projeler ile geçimlerini sağlayıp aile ekonomisine katkıda bulunacaklar. 

614 hisse kurban kesimi 
 
Sadakataşı Derneği tarafından her ay toplu şekilde gerçekleştirilen adak, akika ve şükür kurbanlarının kesim ile dağıtımları bu ay Çad’da yapıldı. Dernek yardım ekibi tarafından Bomboyo ve Tourba bölgelerinde 614 hisse kurbanın kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 
 
500 aileye gıda paketi 
 
N’djamena’nın merkez mahallelerinde yaşayan 500 aileye dernek ekibi tarafından içerisinde yağ, un, şeker, makarna ve pirinç bulunan gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi. 
 
Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Çad’da bulunan ekibimiz Ayasofya Camii ve Hüseyin Can Menekşe Camii’nin açılışlarını gerçekleştirdi. Dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi olan Çad’da gelir temini projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere motosiklet ve bakkal dükkanları teslim ettik. Ayrıca gıda dağıtımı ve 614 hisse kurbanın kesimini yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık’’ İfadelerini kullandı

 

YORUMLAR 14
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    on kisilikde olsa Allahrazi olsun bizim devletimiz gerektigi zaman kendine yakisan camisini okulunu hastahanesinide acmasini bilir bizler yardim kuruluslarina yeterki yardim edelim bu isle ilgilenlere akil vermek elestirmek yapici olmaz
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelir getirici işlere yoğunlaştırıp.gelirin yüzde onu kadar kısmını sadaka taşına verilsin çark dönmeye başlasın.tarım hayvancılık gibi her konuda iş sahibi yapılsın ve yüzde beş on gibi bir miktar havuzda biriksin ve birikenden yeni işler oluşturulsun.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.. ALLAH BEREKETİNİ ARTTIRSIN İNŞAALLAH. Aminnn
    Cevapla
  • MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakiki hac hakiki dayanışma budur. İlk haclar hudeybiye, veda,... bu amacı, medineden mekkedeki mazlum ümmete, köle ve esirlere umut gitti... emperyalist putperest zorba misyonerin papazın lejyonerin aksine sahip çikalım
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Camii 90 kişilik çok küçük değilmi hiç olmazsa 300 kişilik caminin yanına yada altına yatılı kuran kursu şadırvanı yemekhanesi hamamı külliye şeklinde yapılabilirdi imkan olduğunda kullanılırdı ve briketle ucuzada mal olurdu.
    Cevapla
  • XXL 3 yıl önce Şikayet Et
    demek ki imkan o kadar. inşaallah daha da iyileri yapılır. ben para vermedim ama inşaallah vermek nasip olur
    Cevapla
  • müsafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben para vermedim..siz verdiniz mi söz konusu kuruculara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu