Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Tam kapanmanın ardından normalleşme adımları için...

Tam kapanma kapsamanda alınan kararlarla sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Kademeli olarak normalleşmenin ne zaman başlayacağı ve yasakların ne zaman sona ereceği ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vaka sayılarının artış göstermesiyle beraber 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan kısıtlamaların vakaların düşmesiyle bitmesi bekleniyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte tam kapanmanın ardından normalleşme adımları!

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Tam kapanmanın ardından normalleşme adımları için...
Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Tam kapanmanın ardından normalleşme adımları için...
GİRİŞ 13.05.2021 16:01 GÜNCELLEME 13.05.2021 16:01

Koronavirüsün etkisini arttırmasıyla beraber 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında hayata geçen başlayan tam kapanma uygulamasının, vakaların düşmesiyle beraber sona ermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kabine toplantısında bu durumu ele alacaklarını belirtmesiyle beraber bu sürecin ne zaman sona ereceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki herkes tarafından sorulan sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Merak eden vatandaşlar için işte tam kapanmanın ardından atılacak olan normalleşme adımları...

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Ramazan Bayramı sonrası tam kapanma sokağa çıkma yasağı bitecek. Sonrasındaki süreçte ise yeni normalleşme takviminin yer alması bekleniyor. Öte yandan yasakların 19 Mayıs'a kadar uzatılıp uzatılmayacağına dair bilgiler ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklandı. Buna göre, normalleşme ne zaman başlayacak? Tam kapanma sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Yasaklar ve yeni normalleşme takvimi son durum!

Normalleşme Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gençlerle iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik tedbirlere ilişkin önemli bilgiler verdi. Erdoğan "Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreçte yer alacak. Kabine Toplantısında en önemli madde olacak. Ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor." dedi.

Tam Kapanma Tarihleri Uzayacak Mı? Fuat Oktay Açıkladı!

Tam kapanma uzayacak mı sorusuna son dakika yanıtı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Bir süredir konuşulan 17 Mayıs tarihinde sona ermesi beklenen tam kapanma süreci için uzatılma kararı alınıp alınmayacağı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yöneltilen soru üzerine yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay kendisine yöneltilen tam kapanma sorusuna, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok." yanıtını verdi. Oktay, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi;

"Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok. Biz bu dönemde sanayinin çarklarını hiç durdurmadık. Üretim devam etti Türkiye'de. Sanayide çalışanların istihdamı da devam etti. Hizmetler sektörü etkilendi."

Bakan Soylu'dan Tam Kapanma Açıklaması

Tam kapanma ne zaman bitecek ve uzatılacak mı hususunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceği daha önceden açıklanan tam kapanma için uzatılma kararı alınıp alınmayacağı bir süredir konuşulan konular arasındaydı. 6 Mayıs tarihinde katıldığı canlı yayında bu soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanmanın uzatılması konusunun gündemlerinde yer almadığını ifade etti. Bu açıklamadan bir süre sonra yine bir canlı yayında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, benzer bir soruya yanıt verdi. Bakan Soylu, tam kapanma ne zaman bitecek ve yasaklar uzatılacak mı sorusunu yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de yayınlanan 24 Özel programında açıklamalarda bulundu. Soylu, "Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bu, doğru bir istikamette gittiğimizin en temel göstergesidir. 17'sinde elde edeceğimiz rakamla, o yapacağımız Kabine'de Bilim Kurulunun ve Kabine'nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle gayelerimizi belirleyeceğiz. Sağlık Bakanımız çok net bir açıklama yaptı aşılarla ilgili. Türkiye bu konuda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor." dedi.

Bakan Soylu, tam kapanmanın 19 Mayıs'a dek uzayıp uzamayacağı sorusuna "Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak