TBMM Başkanı Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap

TBMM Başkanı Şentop, EİTPA konferansı için bulunduğu Pakistan’dan Kılıçdaroğlu’na sert ifadelerle cevap verdi.

GİRİŞ 01.06.2021 20:54 GÜNCELLEME 01.06.2021 21:18
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir suç örgütü yöneticisinin bir siyasetçiye ‘her ay 10 bin dolar gönderdiği’ şeklindeki açıklamasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin gurup toplantısında bu konuya değinerek TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u da eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu Şentop’un bu ismi açıklamasını isteyerek “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz. ” ifadelerini kullandı.

''BU BİR ELEŞTİRİ DEĞİL BİR İFTİRA'' 

Kılıçdaroğlu’nun kendisine iftira attığını söyleyen Şentop şunları kaydetti:

"Bu bir eleştiri değil bir iftira. Şöyle ifade edeyim Pakistan'dayız. Malum burada oldukça sıcak bir hava içerisinde yoğun bir temas trafiğimiz vardı. Pakistan Cumhurbaşkanı sayın Alvi ile görüşmemizden çıkınca arkadaşlar bana bir metin atmışlar, deniyor ki "bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer açıklamazsa aynı onun gibi 10 bin dolar kendisine de mi her ay gönderiliyor?" diye bir ifade. 

Ben de arkadaşlara dedim ki, onu hangi meczup söylemiş? Sonra bir baktık ki Kılıçdaroğlu’nun sözüymüş, Grup Toplantısında söylemiş. 

Konu şu: Bir Bakan, İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, milletvekili demiyor, siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakana. Fakat bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim. 

Benden şunu talep edebilirler: Bunu Sayın Bakandan sorun, İçişleri Bakanı bunu cevaplasın, buna tevessül edin, aracı olun; bu olabilir, bu ayrı bir konu. Ama sorunun muhatabı ben değilim, sorunun muhatabı Bakan, onu bilen Bakan, benim bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. 

Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim. Kendisinde zerrece haysiyet, ahlak varsa bu konuyla ilgili olarak kendisinin bu beyanlarının ne anlama geldiğini ve bu konuda bilgi-delil ne varsa açıklasın. Yoksa kendisi muhtemelen bu tür konuları gündemde tutmak için sık sık sağdan soldan 10 bin dolarlar aldığı için bunun çok basit bir mesele olduğunu zannediyor ki herkese bu iftirayı yapabiliyor, bu çamuru sıçratmaya çalışıyor."

YORUMLAR 31
  • ne bu böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    bu Kılıçdaroğlu nun agzının kilidini kapatmayacak mı kimse? adama bak ortalığa bir laf at ondan sonra çekil kenara. yok öyle, kendisi açıklasın, niye acıklamıyor?
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyy K.K Sorduğuna göre biliyorsun demektir delikanlı adam lafı ağzında gevelemez, ben söyleyeyim dediğin kişi yine sizden çıkacaktır.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemo chdp li belediyelerdeki yolsuzlukların üzerini örtmek için saldırıyor.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    kk bunlarin hepsini bilerek yapiyor inanilmaz utanmazlik suc dehasi var bunlar zerre kadar Allah korkusu tasimaz ki Allah bunlarin ne olsugunu kendi dilleriyle anlatti ama anlayana kisi neyse elinde tuttuguda odur bu ulkede turkum diyen ataturkcuyum diyen yok dinciyim laikli yok cumhuriyet ne olduğu belli olmayan hainlerle doldu
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu atası Sağır İsmetin izinde ,yalan ve iftiradan medet uman bir siyasetçi. Bundan vazgeçerse kendi sonu olur. Çünkü öyle bir seçmen kitlesi var ki onlarda aynı durumda. Adalara parklarda bahçe ve kahvelerde rastlarsınız hepsi aynı tipler. İlk söze Tayyip Erdoğana hakaretle başlayan ahlaksız insanlar. Kendisi ne ise ona oy verende aynı bozuk ağızlı . Ellerinden Sözcü gibi iftiracı bir gazeteyi düşürmeyen bu cahil insanlar böyle küfür ve iftiralardan hoşlanıyor. Maesef CHP de seviye bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı