Kardeş Azerbaycan'dan "Bugün fidan, yarın nefes" kampanyasına destek

Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgesinde çıkan yangınlarla mücadele sürüyor. Alevlere karşı verilen mücadeleye en büyük destek Azerbaycan’dan geldi.

Kardeş Azerbaycan'dan "Bugün fidan, yarın nefes" kampanyasına destek
Kardeş Azerbaycan'dan "Bugün fidan, yarın nefes" kampanyasına destek
GİRİŞ 31.07.2021 21:09 GÜNCELLEME 31.07.2021 21:17

Yangınların başladığı ilk andan itibaren sosyal medya hesaplarında “Yanındayız Türkiyem” etiketiyle çeşitli paylaşımlarda bulunan Azerbaycanlılar, sözlü desteklerini bağış kampanyasıyla daha da artırdılar.

“Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyasına yüzlerce Azerbaycanlıdan bağış yağdı.
Sade vatandaşların yanı sıra ünlü kişilerin de katıldığı kampanyaya destek büyümeye devam ediyor.

“Biz bu günler için varız”

Türkiye'deki yangınlarla ilgili konuşan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, iki ülkenin de zor zamanlarda birbirine destek çıktığını söyledi.

Azerbaycan'da bağış kampanyasının giderek büyüdüğünü söyleyen Alesger, “Türkiye bizim öz evimizdir, sadece ormanlar değil, bizim de içimiz yanıyor. Tabi bu duruma halk olarak seyirci kalamazdık. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla kardeş ülkeye yardım gönderildi. Fakat Azerbaycanlılar bununla da yetinmeyerek sosyal medya hesaplarından destek mesajları yayınladı ve yayınlamaya devam ediyor. Bunun yanı sıra “Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyasına da Azerbaycan'dan yüzlerle kişi katıldı ve biz bu sayının gitgide arttığını görüyoruz. Bu zor zamanlarda iki halk bir kez daha birbirine kenetledi. Yangınların tez bir zamanda kontrol altına alınıp söndürüleceğini ümid ediyoruz. Her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 100 kişilik ekip Marmaris’te ve bu ekip, Asparan bölgesindeki ekiplerle omuz omuza söndürme çalışmalarına katılıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi'den olay yaratacak sözler!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt