Fetih 1453 Derneği katarakt hastalarına umut oluyor

Fetih 1453 Derneği, Mali’de yaşayan 500 katarakt hastasını, bağışçılarının desteği ile ameliyat ettirdi. Daha fazla insanı hastalıktan kurtarmak için bağışçılarına ulaşmaya çalışıyor.

Fetih 1453 Derneği katarakt hastalarına umut oluyor
Fetih 1453 Derneği katarakt hastalarına umut oluyor
GİRİŞ 14.10.2021 15:43 GÜNCELLEME 14.10.2021 15:43

Savaşların, doğal afetlerin, yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda sağlık sistemi büyük oranda sekteye uğramış durumda. Hastanelerin zarar görmesi, doktorların bölgeyi terk etmesi, tıbbi malzemeye erişimin zor olması nedeniyle bu bölgelerde yaşam mücadelesi veren insanlar en temel insani haklardan biri olan tedavi haklarına ulaşamıyor. Derneğimiz sağlık desteği kapsamında değerli hayırseverlerin bağışları ile zor durumda olan hasta insanlara çare oluyor.

Fetih 1453 Derneği, “Gözleri İyilikle Görsün” sloganı ile yola çıkarak Afrika’da bulunan onlarca insanın katarakt hastalığına deva olmaya çalışıyor. Bağışçılardan gelen destek ile şu ana kadar 500’ü aşkın hastaya umut ışığı oldu. Daha fazla insana ulaşmak için bağışçıların desteğini bekliyor.

Katarakt Nedir?

Katarakt hastalığı, göz bebeğinin arkasındaki görmeyi sağlayan doğal merceğin saydamlığını kaybederek matlaşması sonucu ortaya çıkmaktadır. Saydamlığını kaybeden merceğimizin, ışık ve görüntünün retina tabakasına ulaşmasını engellemesi sonucu görme kaybı yaşanır. Göz bir fotoğraf makinası olarak düşünüldüğünde katarakt makinanın önündeki merceğin buzlu cam haline gelmesi olarak tasvir edilebilir.

Katarakt hastalığının tedavisi ise sadece ameliyat ile mümkün. 15 dakika süren bu ameliyatın tutarı 600 TL. Bu önlenebilir göz hastalığından muzdarip milyonlarca insan eğer tedavi edilmezse görme yetisinden temelli olarak mahrum kalabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız