Hasta, doktor ve hemşireye saldırdı

Samsun'da bir hasta hastanede diş hekimi ve hemşireye saldırarak hastanelik etti.

Hasta, doktor ve hemşireye saldırdı
Hasta, doktor ve hemşireye saldırdı
GİRİŞ 10.12.2021 19:23 GÜNCELLEME 10.12.2021 19:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin Diş Polikliniğinde bugün meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, dün hastanede diş hekimi Özlem Danacı'ya diş yaptıran hasta U.E. bugün polikliniğe giderek takılan dişinin olmadığını söyledi. Bu sırada hasta tedavi eden diş hekimi Özlem Danacı, elindeki hastanın tedavisini tamamlayıp kendisinin tedavisi ile ilgileneceğini söyledi. İddiaya göre, hasta U.E. diş hekimi Özlem Danacı'ya saldırıp saçını çekip kafasına ve omuzuna yumruk atı. Bu sırada olayı müdahale etmek isteyen hemşire Ebru Bülbül'ü de darp eden saldırgan, oluşan kalabalıktan istifade ederek hastaneden kaçtı. Olay, polise haber verildi.



Polis hasta kayıtlarından yola çıkarak saldırganın kimliğini tespit edip evinde yakaladı. U.E. İlyasköy Polis Merkezine teslim edilirken, darp sonucu yaralanan diş hekimi Özlem Danacı ve hemşire Ebru Bülbül Gazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Özlem Danacı'nın hastanenin beyin cerrahi servisine yatışı yapıldı. Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İrfan Halit Çelik darp edilen sağlıkçıların tedavi gördüğü hastaneye giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Yardımcısı Çelik, "Saldırıya uğrayan diş hekimi ve hemşire arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Sağlıkta şiddetin biran önce son bulması için ilgili yasaların çıkmasını ve sağlık çalışanlarına saldıranların yargı önünde gerekli cezaları almalarını istiyoruz. Bu saldırının takipçisi olacağız" dedi.

YORUMLAR 15
  • Vatandaşın Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Son 10 yılda şiddet olayları her kesimde iyice arttı. Kadın-çocuk-sağlık çalışanları en başta hedef gibi. Ama şiddete meyil veya şiddete başvurmayı tetikleyen sebepleri nedense yeterince araştırmıyoruz. Sadece tepki verip cezalandırmayı önceliyoruz. Tamam şiddet asla savunulacak bir şey değil. Buna başvuranlar da mutlaka caydırıcı cezalara çarptırılmalı. Ama bu olaylar da durduk yere artmıyor. Bu konuda psikolog-sosyolog-psikiyatr-hukukçu-eğitimci-siyasetçi kesimi bir araya gelip kalıcı çözüm üretmeli. Cezalar sonuçlarla ilgilenir. Sebeplerle değil.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Basit, sürekli, hain, kafire ölüm diye naralar atarsanız, dizilerde kanun değil de kendisi yargı ve ceza dağıtmaya kalkarsa böyle olur.
    Cevapla
  • Erhan Uzun 2 yıl önce Şikayet Et
    benim güzel ülkem bu sorunu nasıl çözemiyor anlamıyorum.sağlık çalışanlarına görev başındayken saldıranlara neden ağır para ve hapis cezası verilmiyor anlamak mümkün değil.artık kimse kendi kafasına göre kabadayılık yapamamalı,cezalar caydırıcı olmalı
    Cevapla
  • Şiddet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şiddette bir isim takmaya ne kadar meraklı olduk, kadına şiddet, doktora şiddet, çocuğa şiddet vs. Arkadaş şiddet şiddettir ve şiddet uygulayan kişi zaten psikopattır ve kişinin kim olduğuyla ilgilenmez. Onun için şiddete bir isim takmak yerine sorunun asıl kaynağını bulup çözmek gerekir...
    Cevapla
  • galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün bir olay hergün bir saldırı. Cezası ise yok. En etkili ceza olarak hak mahrumiyeti ve olay çıkardığı hastaneden bir yıl hizmet alamaz hükmü olmadıktan hepsi boş.
    Cevapla
  • anyly-byz 2 yıl önce Şikayet Et
    bir doktor kolay yetişmiyor. dünyanın en cefakar insanlarına yapmayın, doktorlar zaten yaşamıyorlar birde hayatlarını zehir etmeyin daha çocuğum okulu bitirmeden dayak yüzünden hangi ülkeye gideceğini gecegündüz düşünüyo bi gidişle dktorların bizim ülkemizde tatile bile gelmiyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor