Son dakika haberi: Rekor vaka sayısının ardından Sağlık Bakanı Koca'dan uyarı

Son dakika haberi: Vaka sayısının rekor seviyeye yükselmesinin ardından Sağlık Bakanı Koca uyarıda bulundu. Koca, "Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 06.01.2022 13:02 GÜNCELLEME 06.01.2022 14:06
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Koca: Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecek. Omicron varyantının hızını keselim.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Türkiye'de rekor vaka sayısı

66 BİN 467 VAKAYLA REKOR KIRILDI

Türkiye'de dün 417 bin 787 Kovid-19 testi yapıldı, 66 bin 467 kişinin testi pozitif çıktı, 143 kişi yaşamını yitirdi. 

Böylece 2020 Mart ayından beri günlük en fazla vaka sayısı açıklanmış oldu.

Koronavirüs tablosu

KARANTİNA SÜRESİ DEĞİŞTİ

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından karantina süresinin 7 güne indirilmesi kararlaştırıldı. 5. günden sonra PCR testi negatif çıkanların karantinası bitmiş sayılacak. 7 günün sonunda ise hafif veya hiç semptom göstermeyen kişilerin de karantinası sona erecek. 

Son dakika haberi: Bilim Kurulu sonrası açıklama! Yüz yüze eğitim ve karantina kararıSon dakika haberi: Bilim Kurulu sonrası açıklama! Yüz yüze eğitim ve karantina kararı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

BAKAN KOCA: “İZOLASYON” KELİMESİ YERİNE YANLIŞLIKLA “KARANTİNA” KELİMESİ KULLANILMIŞ

Bakan Koca dünkü bilim kurulu açıklamasındaki yanlışla ilgili sosyal medyadan düzeltme yaptı;

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından yayınlanan basın açıklamasında, metnin yazımı sırasında, “izolasyon” kelimesi yerine yanlışlıkla “karantina” kelimesi kullanılmıştır. Metindeki anlam esasen herkes için açıktır. Bununla birlikte, dikkat sahiplerine teşekkür ederiz.

"İizolasyon” kelimesi yerine yanlışlıkla “karantina” kelimesi kullanılmış

 

 

YORUMLAR 34
  • @5gvirusnewss 2 yıl önce Şikayet Et
    Pedofili bill'in Türkiye'deki STK'larından olan TTB bizi yanıltmadı!.. zaten biz de Türkovac'ı mRNA sıvısı olmadığı için destekliyoruz. :))) BİLDİLER TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Bulut'tan Turkovac açıklaması: Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var. Solüsyon dedikleri şey bütün covid-19 aşıların içine konan ölümcül grafenhidroksit.
    Cevapla
  • @HayatiSir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimler.. Şu zor günlerde yeis içindelerse! Cenâb-ı Allah'tan bir türlü yardım gelmiyor diye sızlanıyorlarsa! Bilin ki! Bilin ki!.. Bizden değillerdir.. Bizde! Yeis olmaz! Rabbimizin zamanlamasına teslimiz.. Ve her an hazırız! Ne zaman ki bir işaret gelecek!.. O zaman işte!.. Ağacın bilgisi insanda var! Yeryüzünün, gökyüzünün bilgisi insanda var! Kâinatta ki tüm mahlukatın bilgisi insanda var! Şeytan bizi bilmez. Biz şeytanı bile biliriz! O zaman! Korku neden olsun ki! Ama korkmamak için! Yüzümüzü! Kalbimize! Kur'an-ı Kerime dönmeliyiz. Budur hakikat!
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aylardır çakma, takma türk ismi kulanarak çin komunist yalan propagandası algı operesyonu yapıp komuoyunu manipule ediyorlar. Bu hedefi ulaşabilmek için başta ABD, Bill Gates, Globalist, Alman, Gurbetçi, Türk, Israil ve Anti semitizm polemiği yaparak ve Biontech kurucusu Gurbetçi Sayın Dr. Ugur Şahin hakkında asılsız iddialar ve m-rna aşılar hakkında asılsız yalanlar yayıyorlar! Maksat milletin aklını çelmek etkili aşıları karşı şüphe oluşturmak başka ülkeri zara vernek! Herkez bir kere "google" de ingilizce " The disinformation tactics used by China" arayın ve google translate ile tercüme ettirin! Türkçe tercümesi Çinin dez-enfermasyon ve yanliş bilgilendirme taktiği!
    Cevapla
  • Teoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespit. Ama sen gelde bizdeki bazı vatandaşları anlat adam nuh diyor peygamber demiyor inat ediyor. Tanıdığım marangoz arkadaş sosyal Medya ve senden benden duyduğu dedikoduları ve yalan haberleri innandı (yok aşı içinde Grafenoksit varmış yok efemdim çip varmış Bill gates ve nice komplo teorileri.. Onun yüzündem aşıyı karşı çıktı ve annesini aşı yaptırmadı annesi Korona oldu ve annesini korona virüsünden Vefat etti! Şimdi iş işten geçti ve çok pişman vah vah çekiyor sonunda aklı başına geldi ama iş işten geçti! Türk ata sözü dediğì gibi doğruyu söyleyeni (ne yazıki) dokuz köyden kovlamışlar. Herkez aklını ve fikrini toplasın ve TURKOVAC veyahut BIONTECH aşısını olsun!
    Cevapla
  • Ssaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılbaşı kutlarsanız bu olur
    Cevapla
  • Gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Liseler üniversiteler yayıyor salgını.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    İlkokul ve ortaokulda sıkıntı yok yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti